Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Париж Във

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Париж Във
Коментари Харесай

R означава радикален - Alpine A110 R - видео

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Париж

Във времена, когато електрическите транспортни средства стават все по-тежки, Alpine подхваща друг метод. С Alpine A110 R идва версия на модела, която е коренно „ подстригана “ за олекотяване. Въпреки че стават все по-редки двуместните спортни коли към момента съществуват! Новият Alpine A110 R, признание за всеки почитател на спортния жанр на шофиране, също принадлежи към тази към този момент рядка категория.

Това, което остава в колата отизходния модел е 1,8-литровият турбо, четирицилиндров, приблизително ситуиран мотор, прочут от A110 S, който обезпечава оптимален въртящ миг от 340 Нм и мощ от 221 кВт/300 к.с. На пръв взор не звучи доста, само че като вземете поради, че A100 R тежи единствено 1082 кг (!) и затова има съответствие тегло/производителност от 3,6 кг/к.с. Можете да очаквате много.

При развой на олекотяване надали можете да минете без въглерод. Благодарение на новата предна част край с интегриран спойлер, усъвършенстван дифузьор и задно крило с опори вид „ гъша шия “, което е позиционирано малко по-назад и по този метод създава спомагателни 29 кг притискаща мощ при оптималната скорост, съпротивлението на въздуха е понижено с още пет процентни пункта спрямо A110 S с Aero Kit. Това води до нараснала оптималната скорост от 285 км/ч и разрешава спринт от 0 до 100 км/ч единствено за 3,9 секунди.



7-степенната роботизирана кутия със сдвоен съединител се превключва автоматизирано или с лост на кормилото. 18-цоловите джанти на Alpine A110 R, които са създадени в съдействие с Duqueine, също са направени напълно от въглерод. Това икономисва още 12,5 кг тегло, обезпечава по-добра аеродинамика и обезпечава по-добро изстудяване на 320 мм спирачната система Brembo начело и откъм гърба.

Покривът на автомобила също е направен от въглерод, както и задният похлупак. Интериорът е стегнат, седалките Sabelt оферират доста добра опора и несъмнено също са направени напълно от въглеродни нишки, което от своя страна икономисва още пет кг тегло. 6-точковите защитни колани също са подобаващи, тъй че да сте добре готови за каране на спортна писта. За да отворите вратите, би трябвало да дръпнете халка, което от своя страна икономисва тегло. Останалата част от интериора е напълно облицована с микрофибърна материя.

Инфотейнмънт система с навигация и чифт USB портове не би трябвало да липсват за " незабавна " ежедневна приложимост и са налице. Тук е и бордовата телеметрична система " Alpine Telemetrics ", употребяваща манометри и хистограми за приемане на друга информация в действително време. Те включват турбо налягане, температура на трансмисията, въртящ миг, мощ, ъгъл на кормилото и акселерометър. На борда има и таймер за постигнатите времена на спортната писта.

Alpine A110 R може да бъде запазен посредством приложението Alpine от 5 октомври 2022 година, само че има сериозна цена започваща от 105 000 евро. Ако изберете изданието Fernando Alonso, което е лимитирано до 32 бройки, ще се бръкнете още малко по-дълбоко в джоба си за 148 000 евро. Цифрата 32 се изяснява със същия брой победи на Фернандо Алонсо във Формула 1, в случай че завоюва още една до края на сезона, тази граница може да бъде надлежно поправена.

Това особено издание се характеризира със особено покритие " Blue Racing Mat ", спирачните апарати и разнообразни елементи в кокпита са оранжеви, а цветовете синьо, бяло и алено, които са основани на френското знаме, в този момент са в сините цветове на Алонсо, жълто и оранжево.

Технически данни Alpine A110 R:
Дължина / широчина / височина: 4180 / 1798 / 1225 метра
Двигател: 4-цилиндров турбо приблизително ситуиран
Работен размер: 1,798 куб.см
Мощност: 221 кВт/300 к.с
Максимален въртящ миг: 340 Нм
Трансмисия: седемстепенна със двоен съединител
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди
Максимална скорост: 285 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 7,0 - 6,7 литра/100 км
Емисии на C02: 153 - 152 г/км
Цена: от 105 000 евро, изданието Fernando Alonso е от 148 000 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР