Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Lexus NX 350h - голям комфорт с ниска консумация

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Хибридната технология много към този момент напредна и оттатък plug-in моделите. Пример за това ни дава Lexus NX 350h. Батерията се зарежда сама при шофиране и прекъсване и поддържа мотора с вътрешно горене. Принципът не е нов, само че още веднъж беше безапелационен в теста ни. Според бордовия компютър междинният разход се равнява на към седем литра на 100 километра. Тази стойност е изключително впечатляваща по отношение на размера, комфорта и динамичността на приблизително огромния SUV модел.

Комфортният салон е комфортен, спокоен, грациозен. Задната част и багажникът оферират задоволително място за пътешестване и сериозен багаж, което прави NX подобаващ и като фамилен автомобил.

Пълният хибрид с работен размер 2,5 литра и 179 кВт/244 к.с. мощ се форсира от 0 до 100 км/ч за 7,7 секунди. Максималната скорост е лимитирана на 200 км/ч. Това може да не са стойности на състезателен автомобил, само че тези характерности на шофиране разрешават доста решително придвижване в града, по селски пътища и автомагистрали. Спонтанната реакция на мотора при ускоряване е типична за хибридите. Освен това има извънредно комфортно държание при каране по неравномерен терен.

Благодарение на софтуерно усъвършенстваното шаси и прецизното кормилно ръководство, карането е елементарно и неусложнено във всяка обстановка на шофиране. Във вътрешността също има ароматен климат. Това става допустимо с помощта на технологията за филтриране на въздуха " nanoe X " на Panasonic. Чрез освобождение на леко киселинни нано-йони във въздуха на закрито през изходите на климатика, " nanoe X " оказва помощ за елиминирането на вируси, бактерии, полени и други алергени, както и неприятни миризми.

Много ясното разположение на детайлите в централната подпора прави ръководството значително интуитивно за лидера. Функциите, свързани с шофирането, които се ръководят, когато автомобилът е имобилен, са групирани дружно за по-добър обзор. Решението няколко функционалности да се ръководят с бутони и въртящи се контроли също е елементарно за потребителя.

Започвайки с Executive Line, поддръжката за предсказуемо закъснение в композиция с навигационната система проучва навиците на шофиране на лидера и рапортува за трафика в действително време. Това усъвършенства зареждането и разреждането на хибридната батерия.

350h към този момент основава доста наслаждение от хибридното шофиране, което подухва известна горест с оглед идната възбрана за мотори с вътрешно горене, наложена от Европейски Съюз.

Технически характерности Lexus NX 350h
Дължина / широчина / височина: 4,66 / 1,87 / 1,67 метра
Двигател: 2,5-литров, редови, четирицилиндров, цялостен хибрид
Работен размер: 2487 куб.см
Мощност: 179 кВт/244 к.с
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 7,7 секунди
Максимална скорост: 200км/ч
Разход на гориво (тест драйв съгласно ръб компютър): 7,0 л/100 км
Емисии на C02 (WLTP): 135 г/км Цена: от 52 150 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР