Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Bentley Flying Spur W12 - луксозен салон с 635 к.с

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Най-добрата дървесина, най-хубавата кожа, типичен кокпит с най-новата електроника, пространството на салон - Bentley Flying Spur в действителност предлага цялостната гама на сегашен първокласен седан. Широката радиаторна решетка наподобява величествена, само че не и нападателна, задницата е изчистена и непретенциозна. Bentley се отхвърля тук от външния тип на болид поради първокласния автомобил.

Дългият 5,3 метра четири порти седан обаче механически е състезателен автомобил. Освен хибридни и осемцилиндрови мотори, английската марка е предоставила на моделната серия и дванадесетцилиндров бензинов мотор. Bentley Flying Spur W12 развива атлетичните 467 кВт/635 к.с. от шестлитров работен размер и с двоен турбокомпресор, който форсира 2,5-тонния автомобил до 100 км/ч за 3,8 секунди. Този салон на колела има оптималната скорост от 333 км/ч.

Ако се поглезите с удоволствието от кикдауна, ще се насладите на ускоряване, което даже надминава старта на джъмбо джет. Изтръпва ви спортно в корема и краката, а звучното съскане на мотора демонстрира, че работят огромни грабителски сили. Огромният размер на мотора способства за това активизирането на 635 конски сили да не се форсира прекомерно изкуствено, а да се получава най-вече от естествената мощ на машината.

Но Flying Spur може да се ръководи с огромно наслаждение даже и без активиране на цялостна продуктивност. Луксозната атмосфера, ароматът на материалите и комфортното шаси ви убеждават да се плъзгате на драго сърце по пътищата. Спортната лимузина елементарно би надхвърлила добре познатите ограничавания на скоростта в града и извънградските пътища, в случай че лидерът не прояви въздържаност.

Там, където е позволено бързо шофиране, автомобилът със задвижване на всички колела е в топ форма. Въпреки забележителното тегло и огромните размери, този автомобил се оказва извънредно чевръст. Дори при по-високи скорости завоите са чисти, което основава прелестно решително усещане и вдъхва чувство за дейна сигурност. Шасито на Porsche Panamera прави това допустимо. В това отношение това Bentley е, по този начин да се каже, спортна кола тайно.

Но водачът има избор. Предлагат се три режима на шофиране: " Спорт ", " Бентли " и " Комфорт ". Зад това има трикамерни въздушни пружини, които разрешават на окачването да се контролира сред комфорт на шофиране като на лимузина и за спортно ръководство на каросерията. Средният режим " Bentley " съставлява златния стандарт, постигайки добър баланс сред комфорт и състезателен дух.

За тези, които желаят освен да слушат дванадесетцилиндров тон, само че и обичаната си музика, могат да чакат с неспокойствие аудиосистемата на английския hi-fi производител " naim " в Bentley Flying Spur, която трансформира интериора в дребна концертна зала. Смартфони и други мобилни устройства могат да бъдат свързани към информационно-развлекателната система. Предварително конфигурираните менюта към този момент оферират задоволителна съгласуваност сред навигация и връзка. И на електронно равнище първокласният лайнер предлага всичко, което улеснява шофирането.

Спецификации Bentley Flying Spur W12:
Дължина, широчина, височина: 5.32, 2.01, 1.48 метра
Работен размер: 5950 куб.см
Задвижване: на всички колела
Трансмисия: 8-степенна със двоен съединител
Мощност: 467 кВт/635 к.с
Максимална скорост: 333 км/ч
Ускорение (0-100 км/ч): 3,8 секунди
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР