Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия Jeep

...
Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг,
Global Press, Гросгерау, Германия Jeep
Коментари Харесай

JEEP с два “озеленени авантюриста”

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Jeep е една от класиките измежду офроуд автомобилите. Чакъл, прахови и тиня са основен детайл от неговия арел. Но дори и сходен “авантюрист ” би трябвало да върви в крачка с времето. Марката Jeep през днешния ден е в зелена еволюция и в този момент предлага plug-in хибридни задвижвания за Renegade 4xe и Compass 4xe., които стават екологичните пионери на марката.

От известно време наклонност в разработките на Jeep е увеличението на комфорта и пригодността за ежедневна употреба. Renegade и Compass към този момент не са спартански офроуд пуристи, а удобни превозни средства за всевъзможен метод на каране, съчетани с всичкия електронен финес, които днешните водачи оценяват толкова високо. Така че в този момент на Jeep му е времето също да върви в екопосока със задвижването си.

Логото 4xe на всеки Jeep с плъгинна хибридна технология значи успеваемост, производителност и отговорност. Технологията 4xe предлага най-ефективния SUV без нездравословни излъчвания в историята на Jeep.

Повишената успеваемост не идва за сметка на типичните досегашни умения на моделите на марката - в противен случай всеки Jeep 4xe остава правилен на своето предопределение като автомобил с висока проходимост и в същото време усъвършенства преживяването при шофиране на пътя с равномерен комфорт и мощно ускоряване.

Високият, импровизиран и тъкмо наличен въртящ миг на електродвигателя осигурява още по-голяма опция за задвижване на четирите колела на всеки терен, даже при рисково шофиране извън пътя.

Голяма част от фабричните проби на 4xe моделите се организират в тестовата площадка на FCA в Aриеплог в Шведска Лапландия. В рискови условия хибридните транспортни средства Jeep се тестват за всевъзможни неблагоприятни условия, с които клиентите на клиентите на морката може да се наложи да се справят. Качеството, безопасноста, надеждноста и комфортът на автомобилите им би трябвало да бъдат обезпечени при всякакви условия.

Новото задвижване играе сериозна роля тук, тъй като приставната хибридна технология увеличава производителността на джипа, както способността му за офроуд, по този начин и удобството на пътя при ежедневно шофиране.

Отвън новите модели на Jeep 4xe могат да бъдат разпознати по сините им цветни акценти за логото на Jeep на капака и багажника. Моделният надпис на Renegade 4xe има наследник кръст под формата на графика на задната светлина, типична за Renegade, която от своя страна припомня на тази на военните транспортни средства на марката. Клапата на гнездото за зареждане над отвора на лявото задно колело е друга характеристика на технологията в моделите 4xe.

Вътрешността на моделите 4xe се различава от техните стандартно задвижвани колеги с лоста за избор на новата шестстепенна автоматизирана скоростна кутия, обновения въртящ се превключвател на Selec с eAWD режимите 4WD Lock, 4WD Low и Hill Descent Control, в това число новия спортен режим за директна отзивчива реакция на газта и ръководството.

Jeep Renegade 4xe и Jeep Compass 4xe се вършат в завода на FCA в Мелфи в Южна Италия. Renegade се произвежда в тази първа цялостна продукция на джипове отвън Северна Америка от 2014 година насам. Създадената там през същата година „ фабрична академия “ се трансформира в източник на хрумвания и експерименти и извор на гении за развитие на капацитета на всички служители. Оттогава академията на компанията способства доста за стратегията на FCA за електрификация.

Подобна тактика включва и развитието на съоръженя за зареждане. В крайна сметка, устойчивата електрическа мобилност изисква преди всичко създаването и разширението на мрежа от обществени и частни станции за зареждане.

В същото време би трябвало да се извърши преосмисляне на производството и разпределението на електрическа енергия. FCA разработва решения, с цел да отговори на тези условия - почти 3600 станции за зареждане на търговци на дребно в цяла Европа и на паркинги вървят в тази посока, както и споразуменията с Enel X и ENGIE, водещите играчи в енергийния сектор, за елементарен достъп до публичните и частни пунктове за зареждане като easyWallbox.

Въз основа на друго партньорство с Digital Charging Solutions (DCS) клиентите, които изберат Jeep Renegade 4xe и Compass 4xe, ще имат достъп до „ My easy Charge “, цифрова услуга, която осигурява най-голямата социална мрежа за зареждане, ръководена от DCS. И двата хибридни джипа към този момент могат да бъдат поръчани от дилърите на марката.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР