Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Гросгерау, Германия Alfa

...
Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global
Press, Гросгерау, Германия Alfa
Коментари Харесай

Аlfa Romeo: С Giulia и Stelvio на лов за сърцата и на дамите - видео

Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Гросгерау, Германия

Alfa Romeo разкри тайната на лифтираните 2020-а варианти на Giulia и Stelvio. Изненада няма - моделите годишна продукция 2020 образно наподобяват на предшествениците си с дребни разлики - няколко образеца с друго проектирани джанти и нови цветове.

Очакваният от производителя „ аха ”-ефект се демонстрира, обаче, когато седнете в колата - кормилото, превключвателят на предавките, инструментите, таблото и централна конзола обвързват вниманието със свежите си “дрехи ” - индикация, че стойностите на интериора са предефинирани.

Фокусът на Alfa е върху интериора, информационно-развлекателната система и асистиращите системи за автономно шофиране отговарящи на равнище 2. Според мотото: „ Какво могат да създадат и другите, можем и ние “, Alfa предлага в Giulia и Stelvio различаване на пътните знаци, активно поддържане на лентата и Blind Spot Assist, деен круз надзор и безопасно движение в запушване, помощ при отмалялост и магистрала.

За да разберем този скок, изработен заедно с колегата в развиването на моделите Bosch, трябва да си напомним, че лоялните Alfisti, от които марката живее и до през днешния ден, са предимно пуристи, които не желаят да знаят и не им пука доста за автономното шофиране. Фактът, че Алфа въпреки всичко се осмелява да предприеме стъпка в тази посока има две аргументи - първата, че не иска да изостава от конкуренцията, а втората че търси нови потребителски кръгове, които би трябвало да бъдат въодушевени от моделите, като да вземем за пример повече дами.



За да не нервира на 100 % алфистите сред клиентите си, маркетингът на марката бърза с ненатрапчивата индикация, че всички системи също са изключваеми. Но най-после, чистокръвният алфист също би трябвало да е благополучен, когато електронните асистенти оказват помощ при монотонен трафик или успокояват нервите по време на изпълненото с тегоба шофиране при тежък трафик и задръствания.

В допълнение, същинските Alfisti би трябвало да са впечатлени от обстоятелството, че могат да стартират мотора посредством бутон, интегриран в съвършения волан с натиск на палеца и могат да избират много функции още по-лесно посредством въртящия се бутон à la BMW iDrive контролер на централната конзола.

Информационно-развлекателната система сега анонсира нов и конфигурируем TFT дисплей (7 инча) непосредствено пред лидера и щедър 8,8-инчов мултитъч екран в средата на таблото за ръководство. Той е по-интуитивен от всеки път, макар че на някои прозорци със знаци липсва абсолютната изясненост на главния режим.



Дълъг, доста дълъг е описът на „ обвързваните ” услуги с имена като: Моят асистент (спешно повикване, услуга за повреда), Моят Дистанционен (отдалечен достъп, местонахождение, ограничаване на скоростта), Моята кражба (аларма при кражба), Моят WiFi (гореща точка), Моята кола (оперативни данни ), Моята навигация (Локатор за паркиране, POI, Трафик на живо) и Мениджърът на моя флот (функция, която организира шерването на коли в семейството или измежду приятелите).

Към предходните разновидности на съоръжение са добавени версиите Sprint, TI и Veloce (Stelvio). Ако обичате звучния италиански език, ще щракнете с език, когато четете имената на новите цветове: освен алено, бяло или синьо, само че Verde Visconti, Perla Lunare и Blue Anodizzato. Дори и твърдото ядро Alfisti може да изпадне в екстаз - ария при осъществяване на поръчката. Умен трик за увеличение и на женската квота измежду клиентите?

От по-меката конфигурация се възползва и електрически подкрепеното ръководство, което по-рано беше настроено не достатъчно добре през целия диапазон на скоростта. Новвостите вършат двете Алфи още по-шофьорски коли.

А какво ново при моторите? Тук стигаме до момента, който мнозина Alfisti със сигурност са разочаровани: няма вести. И четирите мотора към този момент се оферират в досегашите модели. Двата бензинови и двата дизела остават в двигателната гама - 2-литровите турбо бензинс 200 и 280 к.с., 2,2-литровия дизел със 190 или 210 к.с. В зависимост от версията, те изпращат мощността си посредством осемстепенна автоматика единствено на задната или на двете оси.

В последна сметка много звук за малко ново. От друга страна, не е нужно да тъгувате, ако многото остава същото. Защото Giulia и Stelvio са фантастични коли, които продължават да са посланици на най-добрия италиански дизайн. Така че защо да измененията нещо? Достатъчно е да се засилят вътрешните полезности. От началото на 2020 година освеженият дует ще се появи при дилърите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР