Специално за auto-press.net от Андреас Райнърс, Global Press, Гросгерау, Германия Досега

...
Специално за auto-press.net от Андреас Райнърс,
Global Press, Гросгерау, Германия Досега
Коментари Харесай

Мик Шумахер: Голямата цел си остава Ферари

Специално за auto-press.net от Андреас Райнърс, Global Press, Гросгерау, Германия

Досега проектът на Мик постоянно е бил един и същ - ясно дефиниран, създаден и непоколебим,и винаги отворен. За Мик Шумахер първата година от всяка спортна серия досега беше година на учене. Независимо дали е Формула 4, Формула 3 или Формула 2 - синът на рекордния международен шампион Михаел Шумахер, се утвърждаваше в младшите формулни класове в първия си сезон и по-късно се потопяваше в новите предизвикателства.

Без в действителност огромен напън, стъпка по стъпка напред за дорбро представяне през всеки втори сезон. И това работи почти съвършено - последователно вицешампион във Формула 4, а по-късно и титлите във Формули 3 и 2. Все със силна втора година отваряща вратите нагоре.

Това не се е трансформирало и след влизането му във Формула 1. Шумахер към този момент бе потвърден в Сочи за още един сезон в Хаас, с вярата за идващите стъпки при които Ферари е вълшебната дума.

Като се има поради предишното на татко му в Маранело, освен почитателите на Шумахер се надяват историята да продължи. „ Какво ще се случи в бъдеще, ще покаже времето ” - каза Мик Шумахер -. „ Връзката с Ферари все още е тук и е доста мощна “.

Той е спонсориран от италианците от 2019 г. Не тъй като семейството на Мик е Шумахер или Ферари желае да образова водач от Формула 1. Което значи – фантазията е жива.

"Ние сме доста уверени, че той ще продължи да се усъвършенства ", каза директорът на Ferrari Race Лоран Мекис - "В първия си сезон във Формула 1 Мик потвърди качествата и чертите, които го определяха по-рано в кариерата му. Силна работна нравственос, да вземем за пример, плюс желанието да научи и разбере всичко. ”

Проблемът през днешния ден - липсват му повече противници, дуелите за допълнително изостряне на профила му на пистата. Двубоят с неговия съотборник Никита Мазепин е сложен, не по-малко експлозивен от борбата за купата, само че не е достатъчен в дълготраен проект. Не тъй като Шумахер държи под надзор множеството време руснака и тъй като Мазепин единствено се пази с бутане и фалове. Положителното тук е че Шумахер към този момент знае по какъв начин да се оправя с мръсни игри.

Надеждата - Haas разчита на новите разпоредби и новия автомобил 2022, с които отборът най-сетне желае да излезе в по-нападателна линия на пистата. За Шумахер това би означавало, че най-накрая ще има повече съперници, а не само съотборника си.

"Мисля, че това се разпалва ненужно по много способи " - споделя Шумахер за съперничеството с руснака - "Ние се състезаваме. Докато се разбираме и работим дружно, това ще донесе нещо на отбора - и сега сме да работим заедно. Това ще бъде значимо за тима през следващата година, с цел да можем постоянно да караме в средата на класиранията. С новите разпореждания, нашите упоритости и подкрепата от Ферари, аз естествено вярвам, че ще реализираме тази цел. През първата година беше положена „ много добра основа “ и в този момент това би трябвало да се използва. ”

Развитието на сегашния автомобил отдавна е спряно, фокусът е върху новия състезателен болид. „ Вложихме всички спестени пари тази година в развитието за идната “ - изяснява Шумахер - „ Надявам се, че това ще ни даде малка преднина пред директната ни конкуренция още от самото начало “.

Въпреки това Хаас си остава комплицирана среда, с сложен и непредсказуем съотборник и шеф на екипа Гюнтер Щайнер, който не се е покрил със популярност, когато става въпрос за дипломация. Освен това съществува автоматичен напън да се наложи да се представят още по-добре през сезон 2.

Какво е насърчаващото? Това че плановете на Шумахер постоянно са сработвали до момента.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР