Специално за 1 юни - Деня на детето, Руската киноложка

...
Специално за 1 юни - Деня на детето, Руската киноложка
Коментари Харесай

1 юни - защо не подарък куче за детето Ви? Има обаче какво да съобразим

Специално за 1 юни - Деня на детето, Руската киноложка федерация направи лист с породите кучета, които са най-подходящи за другари на децата.
" Щом кучето прекрачи прага на вашия дом, вие ставате виновни освен за живота, здравето и възпитанието му, само че и за комфорта на всички членове на фамилията. Когато подарите кученце на детето си помнете, че би трябвало да бъдете образец за децата си, би трябвало да обясните по какъв начин вярно да се грижат за домашния любим, по какъв начин да го възпитават и пазят ", съобщи Владимир Голубьов, президент на Руската киноложка федерация, пред РИА Новости, съобщи БГНЕС.
При избора на куче би трябвало да се вземат поради доста фактори : характер, равнище на интензивност, обществени качества, неустойчивост на дресировка и разноски за развъждане.
" Наистина би трябвало да прецените опциите си: подготвени ли сте да отделите няколко часа дневно за разходка с хъски, имате ли задоволително опит, с цел да намерите общ език с маламут, имате ли финансови запаси за мастиф? ", поучава кинологът.
Като първо куче за детето би трябвало да изберете порода, която е изключително другарска, обича да играе, умерено дейна е и не изисква специфични грижи. Тя би трябвало да дава отговор и на темперамента на детето - ето някои от най-подходящите четириноги за дребните.
Кокер шпаньол

Породата се характеризира с уравновесен и благ темперамент. Те са преносими и обичат да се разхождат.
" Ако сте се спрели на тази порода, бъдете подготвени за обстоятелството, че кучето ще се отегчи и натъжи, в случай че не му се обръща внимание за дълго време ", сподели Голубьов.
Породата елементарно се приспособява към разнообразни условия на живот. Куче от тази порода със същата обич и лоялност ще се отнася към всички членове на фамилията и ще стане непосредствен другар на детето. Тези кучета търпеливо ще търпят детските прояви на наслада ще вземат участие във всевъзможни игри.
Корги


Весели, атлетични, другарски настроени и контактни кучета. Те обичат да са дейни, цялостни са с сила и се нуждаят от постоянни разходки. " Кучетата от тази порода са любвеобилни и безконфликтни, умеят да отгатнат настроението на притежателя и са щастливи да играят с него при всяка опция. Коргитата са интелигентна и лесни за дресировка. Освен това, те са изцяло неагресивни и идеални за интензивно семейство с деца ".
Пудел


" Кучетата от тази порода са доста интелигентни. Пуделът е доста интелигентен и чинно ще се подчинява на господаря си ", настояват кинолозите.
Представителите на тази порода са контактни, чудесно се схващат с всички членове на фамилията. Пуделът постоянно се нуждае от утвърждение и от деянията на внимание и обич от стопанина си. Тази порода не е склонна към експанзия и обожава децата.
Снимки: Pixabay
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР