Специално в областта на общественото здраве, липсата на кадри започва

...
Специално в областта на общественото здраве, липсата на кадри започва
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: В областта на общественото здраве, липсата на кадри започва да става водещ проблем

Специално в региона на публичното здраве, неналичието на фрагменти стартира да става водещ проблем. Това съобщи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор, заяви вести.бг.

Според доктор Кунчев този развой е доста рисков, защото даже и съвършените лаборатории не работят сами, в случай че човек няма задоволително опит. Той сподели още, че отначало би трябвало да се прегледа системата и да се вкара ред.

По думите на доктор Кунчев и сега има места с положителни заплати, само че множеството са с ниски хонорари, което демотивира чиновниците.

Д-р Ангел Кунчев регистрира сериозен дефицит на фрагменти за паразитолози, вирусолози, микробиолози, а епидемиолозите са по 1-2 души в област.

Готовността на страната да реагира при някаква обстановка понижава доста, което е рисково, предизвести доктор Кунчев.

Трябва да се направи по този начин, че да е мотивиращо да работиш в тази сфера, несъмнено преди всичко са заплатите, няма по какъв начин да ги избегнем, само че освен това и опциите за напредък, опциите да градиш кариера на място, а не да вървиш в други градове, да си плащаш образованието – нещо което младеж мъчно може да направи, разяснява доктор Кунчев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР