Специално създадени спални чувалчета замениха традиционните завивки на децата в

...
Специално създадени спални чувалчета замениха традиционните завивки на децата в
Коментари Харесай

Болница "Шейново" получи в дарение спални чувалчета

Специално основани спални чувалчета замениха обичайните завивки на децата в столичната АГ болница " Шейново ". Те са подарък за неонатологичното поделение на болничното заведение като част от националната осведомителна акция за безвреден сън на бебето, почнала по самодейност на марката детски дрешки Angel Baby, заяви БНР.

Кампанията ще осведоми родителите за актуалните правила и рекомендации за сигурност по време на сън за минимизиране на риска от синдрома на неочакваната детска гибел. Смъртността на децата до 1 година в България е съвсем 2 пъти по-висока от междинната за Европейския съюз (6.5 по отношение на 3.5 деца на 1000 по данни на Евростат), като най-застрашени са децата сред 4 и 6 месеца.

Подобни осведомителни акции са част от политиката на доста страни в света. Започнала в Германия през 1990 година, самодейността води до забележителни резултати – смъртността на децата до 1 година спада от 1283 при започване на 127 деца през 2015 година.
Създателите на самодейността възнамеряват безплатно да преоборудват всички неонатологични отделения в България със специфичните бебешки чувалчета, като в същото време дружно с лекарите ще образоват родителите на най-важните правила за безвредни грижи за бебето по време на сън. За облекчение на фамилиите информация по тематиката може да се открие на специфичния информативен уебсайт www.safe-sleep.eu.

Всички лечебни заведения, които желаят да се включат в програмата и да получат безвъзмездни спални чувалчета, както и осведомителни материали за разпоредбите за безвреден сън, могат да се свържат с уредниците на акцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР