Специално операцията в Африн се провежда в много специфични условия.

...
Специално операцията в Африн се провежда в много специфични условия.
Коментари Харесай

Чуков развърза сложният възел в Африн

Специално интервенцията в Африн се организира в доста характерни условия. Там има обособена кюрдска федерация. Това сподели арабистът Владимир Чуков в ефира на Българска национална телевизия, разяснявайки интервенцията „ Маслинова клонка “ на турската войска в региона Африн в Сирия. По думите на специалиста, в Африн се е формирала самостоятелна районна конструкция. Тази федерация е разграничена на две зони. Едната е американската - Манбидж. Това е идващото място, към което ще се насочи турската войска. Африн се намира в съветската зона. Там Русия е тази, която играе с локалните кюрди. Няма по какъв начин тази интервенция да не бъде в подтекста в доста динамичните вътрешно сирийски връзки и районните фактори и двете международни сили. Възелът е доста комплициран.

За Турция ще бъде доста рисково, в случай че кюрдите стигнат до средиземно море. Африн е на този път. По този кулоар може да стигне оръжие до турските кюрди. Това бе и задачата на „ Щитът на Ефрат “, изясни още специалистът.

Бе също конкретизирано, че сред Африн и Капитан Андреево са малко над 1000 километра. Тоест два пъти София-Варна-София. Този път може да се мине за 9 часа.

„ Пъзелът там е доста комплициран и той се завързва още повече въз основата на доста забавни изявленията. Кюрдите споделят Русия участва повече от две години. До 4 дни имаше над 500 съветски военни. Те обаче бяха изтеглени. Вчера имаше едно самопризнание на Ердоган. Той сподели, че интервенцията е ревизирана с сделка с руснаците. Руснаците не удостоверяват, само че в тази връзка кюрдите публично желаеха позиция от Москва “, сподели още Чукоч.

По думите на арабиста, имало е един белег, който демонстрира каква е позицията на Русия. Външният заместител министър на Сирия е декларирал, че това е сирийски град и те няма да оставят нещата по този начин, само че нищо не последва. Сирийското управление обаче прави това, което му споделя Москва. Сирийската войска следва, което ѝ споделя Москва – няма самолети няма ЗРК. На собствен ред Москва е споделила, че Турция има прави да пази своите граници и Русия няма да се меси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР