Специалният руски пратеник за Сирия Александър Лаврентиев заяви днес в

...
Специалният руски пратеник за Сирия Александър Лаврентиев заяви днес в
Коментари Харесай

Русия: Няма да позволим турско-сирийски сблъсък

Специалният съветски делегат за Сирия Александър Лаврентиев съобщи през днешния ден в Абу Даби, че Москва няма да разреши турските и сирийските държавни сили да влязат в конфликт. С това той акцентира ролята на страната си на фактическия балансьор в спора в миг, когато американските войски се изтеглят от Североизточна Сирия, съобщи АП.

Лаврентиев, който е специфичен делегат на президента Владимир Путин за Сирия, сподели пред съветски държавни информационни организации, че никой няма интерес от боеве сред сирийските държавни войски и турските сили, които предходната седмица влязоха в Сирия. По думите на пратеника Русия няма да разреши това да се случи.

Лаврентиев също така опроверга известията, че Москва е дала зелена светлина за турската интервенция в Сирия и настоя, че Русия постоянно е считала, че каквато и да е военна интервенция в Сирия е неприемлива. Той удостовери, че кюрдски водачи и представители на сирийското държавно управление са преговаряли в съветската военна база в Хмеймим предходната седмица, само че добави, че не знае по какъв начин са протекли договарянията.

Лаврентиев сподели това пред кореспонденти в Абу Даби по време на формалната аудиенция на Путин в Обединените арабски емирства (ОАЕ).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР