Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва руската намеса в американските

...
Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва руската намеса в американските
Коментари Харесай

Спецпрокурорът Мълър започва разпити на хора от екипа на Тръмп

Специалният прокурор Робърт Мълър, който проверява съветската интервенция в американските избори, ще разпита високопоставени чиновници на администрацията на президента Доналд Тръмп - сегашни и някогашни. Сред тях е и ексшефът на президентската администрация Райнс Прибъс.

Според информация на в. " The New York Times ", Мълър към момента не е определил датите на разпитите, само че е явно,че през последните седмици следствието набира скорост.

 Спецпрокурорът Мълър свика правосъдно жури по съветската спекулация на Тръмп
Спецпрокурорът Мълър свика правосъдно жури по съветската спекулация на Тръмп

Това е нова фаза в следствието...

Припомняме, през юни стана известно, че спецпрокурорът изследва деловите контакти на Тръмп, зетя му Джаред Къшнър, някогашния му консултант по националната сигурност Майкъл Флин, някогашния началник на предизборния му щаб Пол Манафорт, както и на външнополитическия му консултант по време на изборната акция през 2016 година - Картър Пейдж.

Руската интервенция в изборите и връзките сред екипа на Тръмп и представители на Кремъл се проверяват от специфична комисия на американския конгрес, от ФБР и от специфичния прокурор Мълър.

Американските спецслужби обявиха, че сигурно съветските управляващи стоят зад хакерските офанзиви против уеб страниците на Демократическата партия и Хилъри Клинтън - кандидатката на демократите за президентския пост.

След разкритията по съветската спекулация Тръмп неведнъж отхвърляше, че хора от екипа му са се договаряли с представители на Кремъл.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР