Специалният прокурор на Северна Македония Катица Янева остава в ареста

...
Специалният прокурор на Северна Македония Катица Янева остава в ареста
Коментари Харесай

Македонският спецпрокурор Катица Янева ще остане месец в ареста

Специалният прокурор на Северна Македония Катица Янева остава в ареста за най-малко 30 дни, откакто съдът одобри настояването на прокуратурата, съобщи организация МИА. Тя бе задържана преди ден по съмнение за корист със служебно състояние.

Полицията проверява прокурор Янева за оказване на нелегално въздействие при освобождение от ареста на предприемача с македонско и българско поданство Йордан (Орце) Камчев, който е обвинен по гледано от нейната институция дело за пране на пари.

Прокурорката е разследвана и по съмнение за нелегално облагодетелстване. По този случай са задържани Боян Йовановски и Зоран Милески, за които се допуска, че взели от Камчев рушвет, с цел да бъде придвижено в негова изгода делото за пране на пари " Империя ".

Случаят с подкупа ( " Рекет " ) излезе на бял свят след изявления в италианския вестник " Ла верита " на записи, показващи предаването на парите от Камчев на Йовановски и Милески, и на подслушани телефонни диалози, в това число с Янева. Загатва се за възможна роля на български жители в тази ситуация.

Катица Янева към този момент е в следствения затвор " Скопие " в квартал " Шуто Оризари ", само че ще го напусне за малко през днешния ден, с цел да отиде на погребението на майка си (починала в сряда сутринта) в Гевгелия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР