Специалният прокурор на Робърт Мълър засега няма да свидетелства за

...
Специалният прокурор на Робърт Мълър засега няма да свидетелства за
Коментари Харесай

Мълър засега няма да свидетелства пред Конгреса, усилва се натискът Тръмп да си даде данъчните декларации

Специалният прокурор на Робърт Мълър към този момент няма да свидетелства за резултатите от следствието си за " съветската интервенция " в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година на 15 май, заяви БГНЕС, като цитира сподели Джерълд Надлър, ръководител на Комисията по правосъдните въпроси на Камарата на представителите. Според The New York Times той няма да свидетелства през идната седмица.
По-рано конгресменът от Демократическата партия Дейвид Сисилин сподели, че съгласно предварителното съглашение Мълър се е съгласил да свидетелства в Камарата на представителите на Съединени американски щати.
Изданието The Hil цитира Надлър, който споделил, че комисията към момента договаря с американското министерство на правораздаването и Мълър, само че те чакат той да приказва пред Конгреса. " Той ще пристигна в някакъв миг. Ако е належащо, ще му изпратим призовка ", сподели Надлър.
По-рано американският президент Доналд Тръмп се изрече срещу концепцията специфичният прокурор Робърт Мълър да дава показания пред Конгреса. Според президента демократите желаят да чуят показанията на Мълър, тъй като те не харесват заключенията от следствието му и " желаят да ремонтират всичко ".
През април, след съвсем две години работа, Мълър съобщи отчета си за съветската интервенция в изборите за президент на Съединени американски щати през 2016 година Специалният прокурор трябваше да проверява дали екипът на Тръмп е бил в скрит план с управляващите на Руската федерация и дали президентът на Съединени американски щати е попречил правораздаването. Докладът беше оповестен със обилни съкращения от Министерството на правораздаването, което докара до остра реакция на Конгреса.
Междувременно, ръководителят на Комисията по налозите на Камарата на Представителите на Съединени американски щати, демократът Ричард Нийл, изпрати на министъра на финансите Стивън Мнучин и секретаря на данъчната работа Чарлз Ретиг дневния ред с искане за показване на всички данъчни заявления на президента Доналд Тръмп за интервал от шест години. В понеделник министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин отхвърли настояването на Камарата на представителите на Съединени американски щати да получи данъчните заявления на президента Доналд Тръмп. В писмо, изпратено до Нийл, Мнучин означи, че настояването на Комисията по налозите " няма законна законодателна цел ".
" След като прегледах наличните благоприятни условия и следвайки съвета на юридическите съветници, изпратих дневния ред на министъра на финансите и на секретаря на данъчната работа ", сподели Нийл в изказване в уеб страницата на Комисията в Камарата на представителите. Ръководителят на Комисията означи, че " той откровено се надява, че Министерството на финансите ще даде желаната информация идната седмица, тъй че Комисията да може да стартира работа бързо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР