Специалният представител за Сирия на американския Държавен департамент Джеймс Джефри

...
Специалният представител за Сирия на американския Държавен департамент Джеймс Джефри
Коментари Харесай

САЩ ще преговарят с Турция за ситуацията в Сирия

Специалният представител за Сирия на американския Държавен департамент Джеймс Джефри ще договаря в Турция за обстановката в арабската страна, разгласи Вашингтон, представен от организация Анадолу.
Разговорите стартират през днешния ден и ще продължат до 2 май.
Държавният департамент заяви, че ще бъде " обърнато внимание на основателните терзания за стабилността и сигурността в Северна Сирия, откакто американската войска понижи наличието си ".
Освен това, предмет на диалозите щял да бъде разгрома на ИДИЛ и използването на Резолюция 2254 на Съвета за сигурност, която изисква прекъсване на огъня и политическо решение на рецесията.
Докато Съединените щати приготвят изтеглянето си от Сирия, Турция продължава да показва угриженост за американската поддръжка за кюрдските отряди в Североизточна Сирия, които Анкара дефинира като терористични.
Джефри засегна турските терзания по-рано този месец, като сподели, че Съединените щати ще продължат да работят за установяването на зона на сигурност по протежението на сирийско-турската граница, от която кюрдските отряди ще се отдръпват, с цел да не бъдат опасност за Турция.
След като приключат диалозите в Турция, американските дипломати ще се насочат към Женева, където ще се срещнат с други пратеници за Сирия от Египет, Франция, Германия, Йордания, Саудитска Арабия и Англия.
Срещата е планувана като: " Дискусия за последните развития в продължаващия спор в Сирия с необикновен акцент върху възходящото принуждение в Североизточна Сирия, която се нуждае от безпрепятствена филантропична поддръжка, както и поддръжка за опитите на Организация на обединените нации да насърчи основания в Женева политически развой. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР