Специалният представител на Европейския съюз за Западните Балкани Мирослав Лайчак

...
Специалният представител на Европейския съюз за Западните Балкани Мирослав Лайчак
Коментари Харесай

Лайчак: Ако има нова криза, забравете за нормализацията за десетилетия напред

Специалният представител на Европейския съюз за Западните Балкани Мирослав Лайчак акцентира значимостта да не се позволява нова рецесия сред Сърбия и Косово, тък като тя ще забави нормализацията на връзките сред двете страни с десетилетия, оповестява електронното издание на македонския вестник " Слободен щемпел “ .

Нивото на съмнение сред двете страни е по-високо от всеки път, напрежението към момента е високо, само че е значимо водачите в Белград и Прищина да стартират да основават атмосфера, подобаваща за продуктивни диалози за нормализиране на връзките, акцентира Лайчак.

По думите му това, което в действителност е значимо в този момент, е да не се позволява обстановката да се трансформира в нова рецесия. Крайният период през март има за цел да покаже сериозността на постигането на съглашение, добави политикът.

" Надявам се, че след седмица няма да сме изправени пред нова рецесия - или можем да забравим за нормализацията “, предизвести Лайчак, като в същото време добави, че актуалният миг е съвършен за намиране на решение и в случай че моментът бъде пропуснат, разногласието сред Белград и Прищина може да се проточи с десетилетия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР