Специалният представител на Държавния съвет на Северна Корея по политиката

...
Специалният представител на Държавния съвет на Северна Корея по политиката
Коментари Харесай

Сеул: Ким Чн-ун разстреля петима свои преговарящи със САЩ по обвинения в шпионаж

Специалният представител на Държавния съвет на Северна Корея по политиката към Съединени американски щати Ким Хьок Чхол е екзекутиран през март след безрезултатната среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водача на Корейската народно-демократична република (КНДР) Ким Чен-ун. С такова изказване излезе южнокорейският вестник The Chosun Ilbo, базирайки се на свои източници в Северна Корея.

Ким Хьок Чхол, който бил представител на Пхенян в Съединени американски щати, е екзекутиран от отряд стрелци в предградие на севернокорейската столица. В присъдата му се показва, че бил притеглен от „ американските империалисти да съобщи висшия водач “

Осен това били екзекутирани още четирима представители на Министерството на външните работи на КНДР, взели участие в договарянията. Те са упрекнати в шпионаж в интерес на Съединени американски щати.

Още няколко участници в срещата на високо ниво, в това число преводача на Ким Чен-ун, са изпратени в изправителни лагери. Срещата на върха КНДР-САЩ се организира в столицата на Виетнам на 27-28 февруари.

След няколко срещи, в това число очи в очи, Доналд Тръмп и Ким Чен-ун не съумяха да стигнат до съглашение и не подписаха взаимен документ.

Информацията не се удостоверява от формален Сеул.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР