Специалният пратеник на в Украйна Мартин Георгиев показва едно от

...
Специалният пратеник на в Украйна Мартин Георгиев показва едно от
Коментари Харесай

Войната на пропагандата

Специалният делегат на в Украйна Мартин Георгиев демонстрира едно от трите лица на войната, която може да се дефинира, като икономическа, физическа и пропагандна

Освен своите водачи отпред, пропагандната война сред Украйна и Русия има и други, разнообразни форми. В Одеса да вземем за пример плакатната мотивация на популацията е видна на всеки метър. Най-разпространена е една цинична фраза. Тя е отговор на украински граничар към съветски транспортен съд, предлагащ мир, а не да обстрелва Змийския остров на 24 февруари.

„ Аз съм човек от друго време и имам друго образование и го възприемем отрицателно”, сподели Димитрий Терзи, ръководител на българското сдружение в Украйна.

Но младежите в Украйна употребяват тази фраза за мотивация, а граничарят, който я е произнесъл, е повдигнат до равнище - воин. Сред най-рапространените пропаганди обаче е поздравът на националиста Степан Бандера преди повече от 80 години.

„ Слава Украине” е остарял девиз, който навлезе необятно в нашето общество и всички приветстват”, сподели още Терзи.

Далече от бойните дейности, в България, мненията по тематиката са разнопосочни. Според медийния специалист Георги Лозанов агитация води единствено Русия.

„ Пропагандата би трябвало да обърне по този начин нещата, че да излезе, че хората избират и пазят един властнически режим, който ги обрича на несвобода”, съобщи той.

Пропагандата е и от двете страни на спора, съгласно журналиста Явор Дачков. Концертът на стадион Лужники в Москва бил образец.

„ Путин се употребява с поддръжката на своето население и е част от пропагандната война. От другата страна имаме Зеленски - професионален артист, който води тази война единствено интернет”, изясни той.

Въпреки, че виждат пропагандата на всеки ъгъл по улиците на украинските градове, то локалните са безапелационни за крайния резултат от нея.

„ Тази война провокира едно огромно циментиране и обединяване на украинското общество. Независимо от националността”, счита Димитрий Терзи.

„ Лошото на пропагандата е, че размива истината за нещастието и на двете страни”, сподели още Дачков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР