Специалният пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън заяви

...
Специалният пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън заяви
Коментари Харесай

САЩ отхвърлят севернокорейския ултиматум да предложат отстъпки

Специалният делегат на Съединени американски щати за Северна Корея Стивън Бигън съобщи в понеделник, че Съединени американски щати няма да одобряват крайния период, подложен от Северна Корея, с цел да създадат отстъпки в блокиралите договаряния за нуклеарната стратегия на Пхенян, заяви Асошиейтед прес.

На конференция в Сеул Бигън прикани Пхенян да се върне на масата на договарянията неотложно и съобщи: " По този въпрос позволете ми да съм изцяло явен: Съединени американски щати нямат краен период ".

" Време е да свършим работата си. Нека да приключим с това. Ние сме тук и вие знаете по какъв начин да ни намерите ", сподели Бигън.

Опасенията за огромна севернокорейска провокация набъбнаха, откакто Пхенян разгласи в събота, че е провел сполучливо неизяснен " основен тест ", който ще ускори нуклеарния му потенциал. Според специалисти Северна Корея може да изстреля ракета, носеща спътник, или междуконтинентална балистична ракета, в случай че Съединени американски щати не спазят периода до края на годината.

Тестът в петък беше вторият в границите на една седмица на ракетен полигон, където Северна Корея е правила проби на ракетни мотори и е изстрелвала спътници. Според Организация на обединените нации това е прикритие за проби на ракетна технология с огромен обхват на деяние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР