Специалният пратеник на САЩ за международна религиозна свобода Сам Браунбек

...
Специалният пратеник на САЩ за международна религиозна свобода Сам Браунбек
Коментари Харесай

Специалният пратеник на САЩ за религиозна толерантност тръгна на обиколка на Балканите

Специалният делегат на Съединени американски щати за интернационална религиозна независимост Сам Браунбек е на посещаване в Гърция, България, Румъния и Молдова от през днешния ден, 7 май, до 12 май, заяви Държавният департамент, представен от БГНЕС.
Днес в Атина той организира срещи с държавното управление и религиозни чиновници, с цел да разиска укрепването на религиозната независимост в Гърция.
Утре Браунбек ще пътува до Света гора, където ще се срещне с православни монаси, които живеят, работят и извършват молитвени ритуали в 20-те манастири, предпазени като обекти на международното културно завещание.
" Специалният емисар ще отпътува в сряда за София, България, където ще се срещне с държавни чиновници и религиозни водачи, само че и с малцинствени религиозни общности, с цел да насърчи религиозната приемливост и междурелигиозния разговор сред православните християни и изповядващите други религии ", се споделя още в днешното изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.
Подобна е и задачата на визитата на американския емисар и в Румъния и Молдова на 11 и 12 май. В Молдова той ще посети Православната черква " Рождество Христово " и ще взе участие в литургия в католическата черква в Кишинев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР