Специалният пратеник на САЩ за Афганистан Томас Уест се срещна

...
Специалният пратеник на САЩ за Афганистан Томас Уест се срещна
Коментари Харесай

САЩ настояват: Талибаните да зачитат правата на жените

Специалният делегат на Съединени американски щати за Афганистан Томас Уест се срещна през вчерашния ден в Доха, Катар, с външния министър в държавното управление на талибаните Амир Хан Мутаки и изложи пред него недоволството на интернационалната общественост от строгите ограничавания, налагани на дамите в Афганистан.

" Момичетата би трябвало да вървят на учебно заведение, дамите би трябвало да имат право да се движат свободно и да работят без ограничавания, с цел да напреднем към нормализиране на връзките " с непризнатото държавно управление на талибаните, написа в Туитър Уест.

Двамата дипломати са разискали също стабилизирането на стопанската система на Афганистан и рисковете от атентати, уточни американският делегат.

" Диалогът ще продължи, с цел да защитим афганистанското население и нашите национални ползи ", добави Уест.

От идването им на власт през август след изтеглянето на американските войски, талибаните дадоха обещание да наложат по-мека форма на ръководство спрямо предходното им властване сред 1996 година и 2001 година

През последните месеци обаче те възобновиха преследванията против опозицията и постановат по-специално на дамите строги ограничавания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР