Специалният пратеник на ООН за Йемен заяви, че страните в

...
Специалният пратеник на ООН за Йемен заяви, че страните в
Коментари Харесай

ООН: Враждуващите страни в Йемен се съгласиха да удължат примирието

Специалният делегат на Организация на обединените нации за Йемен съобщи, че страните в йеменския спор са се споразумели да удължат примирието между тях с още два месеца, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Приветствам двете страни за подхванатите стъпки за реализиране на съглашение “, посочи Ханс Грундберг. „ Споразумението езначителна смяна в траекторията на войната “, сподели още той.

Спирането на огъня сред йеменското държавно управление, което се употребява с признанието на интернационалната общественост, и бунтовниците хуси в началото влезе в действие на 2 април. Това е първото помирение в цялата страна в границите на спора, който продължава към този момент няколко години.

Удължаването на периода на примирието бе оповестено единствено няколко часа преди приключването по-късно през днешния ден на периода на в началото контрактуваното помирение.

Боевете избухнаха през 2014 година, когато подкрепяните от Иран бунтовници хуси превзеха столицата Сана и принудиха интернационално приетото държавно управление на Йемен да избяга. В началото на идната година във войната се включи и коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, която се опита да върне държавното управление на власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР