Специалният пратеник на ООН за Либия призова за изтегляне на

...
Специалният пратеник на ООН за Либия призова за изтегляне на
Коментари Харесай

Чуждестранните бойци трябва да напуснат Либия, призова пратеникът на ООН

Специалният делегат на Организация на обединените нации за Либия прикани за евакуиране на всички задгранични бойци от северноафриканска страна, която от години е разкъсвана от въоръжен спор, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Представихме проект за сигурност, който планува изтеглянето на всички задгранични бойци без значение от националността им ", показва пратеникът Хасан Саламе в изявление за панарабския вестник "Аш Шарк ал Аусат ", оповестено ден преди интернационалната конференция в Берлин за постигането на мир в Либия.

По думите му спирането на противозаконния трафик на оръжие за Либия също ще бъде в дневния ред на утрешната конференция в немската столица. Според вътрешен документ на Организация на обединените нации на срещата ще се работи за постигането на трайно преустановяване на огъня в Либия и използването на оповестеното оръжейно ембарго.

Ердоган изиска поддръжка от Европа за дейностите на Турция в Либия

Представители на над 10 страни, в това число турският президент Реджеп Тайип Ердоган, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо и съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През се чака да вземат участие на следващия ден в конференцията, чийто хазаин ще бъде немският канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се. Премиерът на интернационално приетото либийско държавно управление Файез ел Сарадж и командирът на бунтовниците Халифа Хафтар също са поканени, само че не е ясно дали ще вземат участие.

По-рано тази седмица в Москва се състоя конференция за да се реализира мир в Либия, само че Хафтар я напусна, без да подпише съглашението.

Либия е обхваната от безпорядък от 2001 година, откакто бе свален от власт дългогодишният деспот Муамар Кадафи  Муамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 година, съгласно версия е роден на 7 юни 1942 година Държавен глава на Либия. Сега в страната има две паралелни държавни управления: приетото от Организация на обединените нации на Сарадж в Триполи и второ в източния град Тобрук, което е лоялно на така наречен Либийска национална войска на Хафтар. Европейските страни желаят стабилизиране на Либия, която поради вътрешния безпорядък, стана основният директен пункт за мигранти от Африка към Европа през Средиземно море.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР