Специалният пратеник на Европейския съюз за диалога Белград-Прищина Мирослав Лайчак

...
Специалният пратеник на Европейския съюз за диалога Белград-Прищина Мирослав Лайчак
Коментари Харесай

Мирослав Лайчак: ЕС е готов за разширяване за първи път от много време

Специалният делегат на Европейския съюз за разговора Белград-Прищина Мирослав Лайчак съобщи, че Европейски Съюз е подготвен за разширение за първи път от доста време, съобщи Танюг.

Той взе участие през вчерашния ден в среща ЕС-Западни Балкани в Брюксел, инициирана от мозъчния концерн „ Приятели на Европа “. „ На срещата за Балканите подчертах, че за първи път от много време Европейски Съюз е подготвен за разширение. Крайно време е да се възползваме от тази опция “, написа той в профила си в обществената мрежа „ Екс “ (бившият Туитър).

В панела от срещата „ Разширяването на Европейски Съюз: новата геополитическа нужда “ участваха и външните министри на Република Северна Македония, Албания и Черна гора – Буяр Османи, Игли Хасани и Филип Иванович.

В срещата се включиха и американският дипломат в Сърбия Кристофър Хил, генералният шеф на Генерална дирекция „ Политика за съседство и договаряния за разширение “ на Европейската комисия Герт Ян Копман, генералният секретар на Съвета за районно съдействие Майлинда Брегу и някогашният еврокомисар по разширението Щефан Фюле.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР