Специалният пратеник на Доналд Тръмп за диалог между Косово и

...
Специалният пратеник на Доналд Тръмп за диалог между Косово и
Коментари Харесай

Човекът на САЩ за Сърбия и Косово: Не съм обсъждал размяна на територии с Белград и Прищина

Специалният делегат на Доналд Тръмп за разговор сред Косово и Сърбия Ричард Гренел съобщи, че в никакъв случай не е обсъждал с президентите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи размяната на територии сред двете страни като вид за разрешаване на двустранния спор, съобщи БГНЕС.

В изявление за косовската телевизия К7 Гренел акцентира, че в негово наличие този вид не е споменаван и че съгласно персоналното му мнение това не е добър ход за нормализиране на връзките сред Белград и Прищина.

“Когато става дума за това, дано да сме наясно…Това са единствено клюки. ”

По отношение на отхвърли на премиера Албин Курти на настояването на Съединени американски щати за абсолютно унищожаване на 100-процентните мита за сръбските артикули, Гренел акцентира, че Щатите обичат народа на Косово, само че „ има правила, които една страна би трябвало да съблюдава, с цел да получи поддръжка от Съединени американски щати ”.

„ Не желаеме да бъдем в такава позиция, че помощта ни е обезпечена, без значение какво се случва от другата страна. Вярваме, че митата бяха нездравословни и за хората в Косово… Това не оказва помощ за икономическото развиване, което е нашата цел. ”

Курти, който откакто загуби избор на доверие, сега е длъжностен министър председател, заречен на Гренел, че ще отстрани митата две седмици след изборите, които се организираха на 6 октомври предходната година., сподели американският посланик.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР