Специалният отдел за разследване на престъпленията в съдебната система в

...
Специалният отдел за разследване на престъпленията в съдебната система в
Коментари Харесай

Румъния разследва Франс Тимерманс за фалшифициране

Специалният отдел за следствие на закононарушенията в правосъдната система в Румъния проверява първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс за подправяне на отчета по Механизма за съдействие и инспекция, оповестява в. "Адевърул ". Обвиненията във имитация са отправени от уеб страницата "Светът на правораздаването ", учреден от Ръзван Савалюк и Адина Ангелеску-Станку, които всекидневно разясняват настоящи проблеми по близката до ръководещата коалиция телевизия Антена 3, отбелязва "Адевърул ".
"Първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и основният прокурор на Румъния Аугустин Лазар ще би трябвало да се явят в Отдела за следствие на закононарушенията в правораздаването, с цел да се разпишат. Не единствено те, а и ръководителката на представителството на Европейската комисия в Румъния Анджела Кристя и европейският комисар за правораздаването Вера Йоурова ", съобщи през вчерашния ден изданието "Светът на правораздаването ", напомня Българска телеграфна агенция.
В публично уведомление, изпратено до "Светът на правораздаването " и подписано от прокурор Адина Флоря, се показва, че е формирана кореспонденция против Тимерманс, оповестява "Адевърул " и напомня, че прокурор Адина Флоря бе препоръчана три пъти от министъра на правораздаването Тудорел Тоадер за поста основен прокурор на Националната дирекция за битка с корупцията. Президентът Клаус Йоханис обаче отхвърля да я назначи.
На 30 януари 2019 година изданието "Светът на правораздаването " е подало сигнал против Франс Тимерманс, Вера Йоурова, Анджела Кристя и Аугустин Лазар за съставяне на проведена незаконна група, корист със служебно състояние, интелектуална машинация и разпространение на подправена информация по отношение на подправяне на отчета за Румъния по Механизма за съдействие и инспекция. Изданието се базира на чл.7 от Кодекса за професионална нравственос на публицистите, съгласно който "журналистът носи гражданската отговорност да работи за установяването на правораздаване и обществени права ".
В недоволството си "Светът на правораздаването " твърди, че отчетът за Румъния по Механизма за съдействие и инспекция е формиран посредством изкривяване на обстоятелства и условия и посредством пропускане на данни и основни условия в директна връзка с задачите на механизма. В жалбата се показва още, че са били употребявани незаконни техники за изкривяване на действителността и истината за положението на правосъдната система в Румъния, за потребление на отчета против ползите на румънската страна. Според жалбоподателите посредством дейностите на европейските представители е била наранена националната сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР