Специалният кореспондент на Коммерсант Иван Сафронов и кореспондента от отдел

...
Специалният кореспондент на Коммерсант Иван Сафронов и кореспондента от отдел
Коментари Харесай

Целият политически отдел на в. Коммерсант напуска изданието

Специалният сътрудник на " Коммерсант " Иван Сафронов и кореспондента от отдел политика Максим Иванов напущат изданието.  По думите на Сафронов публицистите напущат изданието " не по своя воля ", по решение на акционер, предявил искания към публикацията " Говорителите да се вършат от тези хора " - в нея се е коментирало възможното отдръпване на Валентина Матвиенко от поста ръководител на Съвета на федерацията.
Освен Иванов и Сафронов създатели на публикацията са и Наталия Корченков, Анастасия Мануйлова и Олег Сапожков.
По-късно заместник-главният редактор на " Коммерсант " Глеб Черкасов заяви, че след напускането на Сафронов и Иванов целият екип от сектор " Политика " напуща. Това са публицистите Алла Барахова, Мария-Луиза Тирмасте, Наталия Корченкова, Александра Джорджевич, Софья Самохина, Лиза Миллер, Катерина Гробман, Виктор Хамраев, Всеволод Инютин, Анна Пушкарская и самият Черкасов.
Разделихме се с публицистите, защото при подготовката на материала бяха нарушени публицистичните стандарти на " Коммерсант ", съобщи за " Ведомости " генералният шеф на изданието Владимир Желонкин.
Иван Сафонов разяснява напускането си по този начин: " За съвсем 10 години в " Коммерсант " съм писал дописки за десетки и стотици уволнения на служители и мениджъри на друго равнище, осветлявал съм кадрови рокади в частни компании, държавни корпорация и разнообразни федерални ведомства. Сега пристигна ред да напиша за моето уволняване. "
Другият " напуснал " публицист Максим Иванов споделя: " Обичам кадровите вести и предсказания. Вероятно, не всички ги обичат. Усещането е необичайно: толкоз написани текстове за избори, райони, парламент, закони... - в този момент точка. "
Запомнящи се изявления на Матвиенко
Валентина Матвиенко постоянно си разрешава да бъде по-откровена. В края на 2018 година в коментар за бедността в Русия тя посъветва студентите да си купуват жилище от най-малко 50 км. м, вместо да живеят в общежития. Ето и някои други нейни изявления:
" Така се подреди Съдбата ми, че и в предишния, и в настоящия си живот прекосих всички степени на властта. "
На Марша на несъгласните хората идват, облечени в бяло, носейки бръснарски ножчета,  с които се порязват и се пръскат с кръв, с цел да обвинят милията в побой на стачкуващи.
Нямам родственици в Санкт Петербург, които да се занимават с бизнес, с изключение на сина ми.
Здравият човек е недоизследваният човек.
Смятам, че всички политически акции, манифестации и други мероприятия би трябвало да се организират в такива места, които не основават проблеми.
Коя е Валентина Матвиенко
Валентина Матвиенко е родена през 1943 година в Шепетовка, Хмелницка област, Украйна. Говорител на Съвета на федерацията на Русия от 21 септември 2011 година През 1972 година приключва Ленинградския химико-фармацевтически институт, а през 1985 година – Академията на публичните науки при Централен комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз.
В интервала 1991 – 1998 година заема няколко дипломатически поста, в това число дипломат в Малта (1991 – 1995) и в Гърция (1997 – 1998).
През 1998 година става заместник-председател на държавното управление на Руската федерация и остава на този пост до 2003 година През март 2003 година е назначена за пълномощен представител на президента на Руската федерация в Северозападния федерален окръг. През 2003 година е определена за губернатор на Санкт Петербург. Кандидатурата ѝ е подкрепена от партията „ Единна Русия “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР