Специалният емисар на администрацията на президента Доналд Тръмп за Венецуела

...
Специалният емисар на администрацията на президента Доналд Тръмп за Венецуела
Коментари Харесай

Изчезнал шеф на тайните служби на Мадуро се появи в САЩ

Специалният емисар на администрацията на президента Доналд Тръмп за Венецуела удостовери нощес, че шефът на тайните служби на Венецуела военачалник Мануел Рикардо Кристофер Фигера, се намира в Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Американският емисар Елиът Ейбрамс сподели пред кореспонденти в Държавния департамент, че не Съединени американски щати са довели венецуелския военачалник в страната, а той пристигнал самичък. Щастлив съм, че той дойде и бих желал да беседвам с него, сподели Ейбрамс, като добави, че Фигера явно има доста да опише за ситуацията във Венецуела, което може да повлияе и върху други военни водачи там да се замислят за своето бъдеще, в случай че изоставен страната.

Фигера не е под никакви ограничавания, в това число и наказания, и може да върви където си желае, означи Ейбрамс.

Според " Вашингтон пост " Фигера е дошъл в Съединени американски щати в понеделник. Той беше корав покровител на президента Николас Мадуро и на неговия предходник Уго Чавес. Когато през април се провали въстанието отпред с опозиционния водач Хуан Гуайдо, подкрепян от Съединени американски щати, Фигера избяга в Колумбия, където се кри в продължение на два месеца, отбелязва вестникът.

В момента той споделя с американците информацията, с която разполага, за секрети покупко-продажби със злато, за съществуването на кафези на " Хизбула " във Венецуела и за степента на кубинското въздействие в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР