Специалният докладчик на ООН за Том Андрюс осъди разстрела на

...
Специалният докладчик на ООН за Том Андрюс осъди разстрела на
Коментари Харесай

ООН призовава за спешни действия спрямо Мианмар

Специалният докладчик на Организация на обединените нации за Том Андрюс осъди разстрела на стачкуващи в Деня на въоръжените сили на страната, наричайки го " всеобщо ликвидиране ", заяви " Дойче Веле ". Според Андрюс военната хунта „ е покрила Деня на въоръжените сили на Мианмар със позор, избивайки мъже, дами и доста дребни деца в цялата страна “.
" Въпросът е каква позиция заема интернационалната общественост сега “, сподели специалистът в обръщението си. „ Някои страни безусловно поддържат хунтата в Мианмар, употребяваща военно оръжие против личния си народ. Някои просто сервират съболезнования. Други оферират безредни, некоординирани дейности. А четвърти просто мълчат. Времето от дълго време е пристигнало за съществени, координирани дейности “, обобщава Андрюс, обръщайки се към интернационалната общественост.
 Има ли шансове протестната вълна да върне демокрацията в Мианмар? Има ли шансове протестната вълна да върне демокрацията в Мианмар?
Съвременната история на Мианмар вижда първия си боен прелом през 1962 година, когато военачалник Не Уин завзема властта със мощ, открива...
От позиция на специалиста Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е " точното място за разбор на рецесия от подобен мащаб “. Ако Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не може да стартира да работи, е належащо неотложно да се свика изключителна интернационална среща на върха, с цел да се разиска обстановката в Мианмар, показва Андрюс. 
Като съответни дейности, ориентирани към отбрана на жителите на Мианмар от тиранията на военната хунта, специалистът предлага да се блокира достъпът на путчистите до финансовите фондове на страната, построени от продажбата на петрол и газ, както и да се лишат силите по сигурността от достъп до оръжия и технологии с двуяка приложимост. Освен това е належащо да се стартира следствие на отговорните за ужасните дейности, на които жителите на Мианмар са станали жертви, показва специфичният докладчик на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР