Специалният докладчик на ООН за извънсъдебните, обобщените или произволните екзекуции

...
Специалният докладчик на ООН за извънсъдебните, обобщените или произволните екзекуции
Коментари Харесай

Представят доклад за убийството на Хашоги в Съвета по правата на човека в Женева

Специалният докладчик на Организация на обединените нации за извънсъдебните, систематизираните или случайните изтезания Агнес Каламард показва отчета си за убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги на съвещанието на Съвета по правата на индивида в Женева.

 © БГНЕС
Миналата седмица Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида установи, че гибелта на журналиста е била съзнателно ликвидиране, за което носи отговорност Саудитска Арабия.

Докладът изисква лицата, които са виновни, да бъдат разпознати и подведени под отговорност за тяхната роля в изтезанието на Хашоги. Рияд отговори, че в отчета има " явни несъгласия и голословни изказвания ".

Саудитският публицист и известният критик на политиката на Рияд Джамал Хашоги беше погубен и разчленен в саудитското посолство в Истанбул през октомври 2018 година 11 души са упрекнати за закононарушението.
 ​Доклад на Организация на обединените нации: Убийството на Хашоги е ​Доклад на Организация на обединените нации: Убийството на Хашоги е "Извънсъдебна екзекуция "​
Специален докладчик на Организация на обединените нации показва убийството на журналиста Джамал Хашоги като "извънсъдебна екзекузия " и държи Саудитска Арабия виновна за него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР