Специалните служби на Иран, Казахстан, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан и

...
Специалните служби на Иран, Казахстан, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан и
Коментари Харесай

Спецслужбите на седем държави призоваха за единен подход спрямо Афганистан

Специалните служби на Иран, Казахстан, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан приканиха интернационалните организации и международната общественост към обединен метод по афганистанския проблем. Това се споделя в изказване след края на съвещанието на представителите на спецслужбите в Душанбе, заяви осведомителната организация „ Ховар ”.

Участниците в съвещанието приканват интернационалните организации и заинтригуваните страни да изработят обединен метод за решаването на проблемите в Афганистан, да поддържат напъните, ориентирани към налагане на правов ред в тази страна, към основаване на приобщаващо държавно управление, недопускане на по-нататъшна ескалация на напрежението и насилието, както и към взаимна битка с интернационалния тероризъм ”, се споделя в текста.
 МВФ: Икономическата рецесия в Афганистан ще удари прилежащите страни, Турция и Европейски Съюз МВФ: Икономическата рецесия в Афганистан ще удари прилежащите страни, Турция и Европейски Съюз
Икономическите несгоди на Афганистан могат да подхранят нова бежанска рецесия, която ще засегне прилежащите страни, Турция и Европа, съобщи М...

Участниците в срещата обръщат внимание на комплицираната конюнктура в Афганистан, където има терористични офанзиви и не престават деянията на принуждение, които предизвикват многочислени човешки жертви. Отбелязва се наклонността младежи от разнообразни националности да бъдат привличани към интернационалните терористични организации, се споделя още в изказването.

Дейността на интернационалните терористични организации съставляват опасност за държавността в Афганистан. В този подтекст участниците в срещата означиха значимостта и нуждата от съставяне на приобщаващо държавно управление, като бъдат регистрирани ползите на всички етнически, обществени и религиозни групи в страната.

За урегулирането на обстановката в Афганистан би трябвало да се употребяват платформите на интернационалните организации, на които са членове участниците в съвещанието, означиха представителите на специфичните служби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР