Специалните екипи, създадени от правителството, за да се опитат да

...
Специалните екипи, създадени от правителството, за да се опитат да
Коментари Харесай

Специалните екипи върнали близо 17 300 деца в училище

Специалните екипи, основани от държавното управление, с цел да се опитат да върнат най-малко част от отпадналите от клас над 206 000 възпитаници, са съумели да убедят родителите на 17 297 деца да ги запишат още веднъж на учебно заведение. Резултатът, въпреки и не толкоз прецизен, беше съобщаван към този момент няколко пъти и е реализиран след посещаване на близо 163 000 адреса, оповестиха от държавната пресслужба.

Повечето деца по този начин и не са открити. Вече на няколко пъти от просветителното министерство обясниха, че към 80% от тях не живеят в страната.

По време на обходите екипите са открили 156 деца в риск, като за 44 от тях е подхваната мярка за обществена протекция. Областите, в които има минимум отпаднали възпитаници и в резултат на работата на екипите е реализирано съвсем 100% приобщаване, са Габрово, Смолян и Враца. Най-много отпаднали и надлежно върнати в системата деца и възпитаници са Пловдив, Сливен, Стара Загора, София.

Работата на специфичните екипи няма да спре до тук. Посещенията по адреси не престават, а в същото време с това ще се следи дали записаните в учебно заведение деца не престават да посещават часовете.

" Предвиждаме да осигурим средства за покриване на транспортните и командировъчните разноски на учителите и специалистите в районните ръководства на образованието, ангажирани с механизма. Ще подкрепим провеждането на спомагателни часове по български език ", съобщил министърът на образованието Красимир Вълчев, представен от пресцентъра на просветното министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР