Специалните афганистански сили са убили високопоставен водач на Ал Кайда,

...
Специалните афганистански сили са убили високопоставен водач на Ал Кайда,
Коментари Харесай

Убиха опасен лидер на Ал Кайда, издирван от ФБР

Специалните афганистански сили са умъртвили почитан лидер на Ал Кайда, търсен от Съединени американски щати и по-конкретно от ФБР. Националната дирекция по сигурността на Афганистан заяви в Туитър за гибелта на Абу Мухсин ал Масри, египтянин, определян като втория човек в Ал Каида в индийския подконтинент.

Абу Мухсин ал Масри
Ал Масри е бил погубен при интервенция в окръг Андар, провинция Газни, в източната част, заяви пред Агенция Франс Прес чиновник на дирекцията, поискал анонимност. Един от помощниците на Ал Масри, който е в контакт с талибаните, бил хванат.

Името на Ал Масри е в листата на ФБР с най-издирваните терористи. Заповед за арестуването му бе издадена от Съединени американски щати през декември 2018 година след обвинявания против него за даване на поддръжка и запаси на задгранична терористична организация, както и за скрит план за да бъдат убити американски жители.

В събота нападател камикадзе се взриви на алея, водеща до учебен център в западната част на афганистанската столица, когато бил видян от защитата. Отговорност за нападението пое терористическата формация „ Ислямска страна “.

„ Равносметката от терористичното нахлуване през вчерашния ден е 24 убити “, заяви през днешния ден Тарик Ариан, представител на вътрешното министерство. Броят на ранените е 57, добави Ариан.

Афганистан претърпява нова вълна на принуждение макар договарянията сред талибаните и държавното управление в Кабул за прекъсване на войната, която продължава от десетилетия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР