Специални пратеници на президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп

...
Специални пратеници на президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп и Путин изпращат най-елитни дипломати в Белград

Специални пратеници на президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин ще премерят силите си в Белград, където ще бъде епилогът на историята за Косово, само че и на войната на великите сили за това кой ще получи предимство на Балканите, написа белградският "Сръбски телеграф ", представен от Танюг.

Вестникът показва, че откакто дойде удостоверение персонално от Путин, че в сръбската столица като дипломат идва Александър Боцан-Харченко - посланик, отговарящ за най-трудните задания, който преди десетина години бе включен в решаването на косовския въпрос, отговорът на Тръмп не трябваше да се чака дълго.

Изданието написа, че американският дипломат в Белград Кайл Скот би трябвало да бъде сменен от заместник-посланика в Москва Антъни Годфри - човек, който години наред е зает с най-чувствителните въпроси на американско-руските връзки, което съгласно оценката на "Сръбски телеграф " приказва за това какъв брой този пост е значим за Белия дом.

Вестникът написа, че за Годфри се приказва, че в действителност той е основният човек в Москва, до момента в който посланикът е единствено фигура. Добре осведомени източници на "Сръбски телеграф " удостоверяват, че по никакъв начин не е инцидентно, че в Белград идват двама могъщи дипломати, които имат поддръжката на Путин и Тръмп за решение на всички въпроси на Балканите, написа Българска телеграфна агенция.

Същите източници прибавят, че Боцан-Харченко и Годфри са хора, които се изпращат в спешни региони и там, където се сблъскват ползите на техните страни с други международни сили.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР