Специални електроклапани поставят на всички градски чешми, за да се

...
Специални електроклапани поставят на всички градски чешми, за да се
Коментари Харесай

Спират чешмите нощем с модерни джаджи

Специални електроклапани слагат на всички градски чешми, с цел да се ръководи автоматизирано стартирането и прекъсването на водата през нощта. Идеята е на шефа на общинското дружество „ Градини и паркове “ Стоян Алексиев, който смята, че би трябвало да се пести питейната вода. Устройствата ще понижат сметките, защото всяка фонтанка е оборудвана със личен водомер и разноските се заплащат от бюджета на община Пловдив.     

„ През последните години възстановихме доста чешмички. По наша самодейност и с помощта на донори бяха построени нови. Това е значима облага за пловдивчани, изключително в летните жеги. Водата обаче е скъп естествен запас, който не трябва да пилеем с лека ръка. Не е нужно питейните фонтанки да работят непрекъснато ", разяснява през вчерашния ден Стоян Алексиев.  Той изясни, че електрическите механични устройства разрешават  въвеждането на работен режим в часовете, когато в парковете има хора. " Възстановяваме и спирателните кранчета, само че съвсем никой не протяга ръка към тях, а не желаеме да оставяме водата да се разхищава през нощта “, добави  Алексиев.

В града има над 50 питейни фонтанки, които ще бъдат пуснати при започване на май. В края на октомври всяка година множеството от тях се зазимяват, с цел да проработят още веднъж през пролетта. Целогодишно работят чешмички в по-големите градини и паркове като Цар-Симеоновата градина, Дондуковата градина, на площад „ Чехов “, настояват от предприятието. При инспекцията на " Марица " се откри, че чешмата в Дондуковата градина до Дома на младоженците работи. Една фонтанка утолява жаждата на хората и в Цар-Симеоновата градина. Останалите, за които " Марица " писа завчера, че са пресъхнали, са с откраднати и счупени чучурчета, сподели Стоян Алексиев и подсети за следващ път на жителите, че би трябвало да пазят града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР