Специалната военна операция на руските въоръжени сили, започната на 24

...
Специалната военна операция на руските въоръжени сили, започната на 24
Коментари Харесай

Генерал Конашенков показа секретни украински документи за нахлуване в Донбас

Специалната военна интервенция на съветските въоръжени сили, стартирана на 24 февруари, предотврати и осуети широкомащабно нахлуване на ударни групи на украински войски против Луганската и Донецката национални републики, които не се управляват от Киев, цитира novinite.bg.

Това съобщи формалният представител на въоръжените сили на Руската федерация, военачалник Игор Конашенков.

„ Руското министерство на защитата сподели оригинала на съответната заповед на командващия Националната армия на Украйна. Включително и проекта “, разясни той.

Подчертава се, че 80-та обособена въздушно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна, на която е отредена специфична роля в настъпателната интервенция, се образова от американски и английски военни инструктори в Лвов от 2016 година

Според проекта цялата подготовка за настъплението трябвало да завърши преди 28 февруари.

„ Заповедта носи истинските подписи на военно-политическото управление на Украйна “, разясни ген. Конашенков, наблягайки на обстоятелството, че всичко намерено опонира на уверенията на Киев за предпочитание за решение на спора в Донбас посредством дипломация.

„ Специалната интервенция на Русия, която стартира на 24 февруари, провали проектите за принудително завладяване на ДНР и ЛНР, които не се управляват от Киев “, сподели представител на Министерството на защитата.

„ Това, което остава неразбираемо “, сподели той, " е какъв брой надълбоко са били забъркани Съединените щати и други страни от НАТО в тези офанзивни проекти - всички тези, които толкоз доста се грижат за мира в Украйна през днешния ден “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР