Специалната военна операция е естествена реакция на отказа на Запада

...
Специалната военна операция е естествена реакция на отказа на Запада
Коментари Харесай

Битката за Украйна: Отстъпваме твърде дълго

Специалната военна интервенция е естествена реакция на отхвърли на Запада да вземе поради националните ползи освен на Русия в региона на сигурността, само че и на Украйна. И какви са ползите и на двете страни в този момент. Къде сме ние и къде са те в тази специфична война?

Изтече вторият месец от началото на специфичната военна интервенция в Украйна. Това са шестдесет дни кървави борби, както и цинична машинация, откровени неистини, комплицирани провокации и фалшификации от страна на управлението на бандеровците, което се откри в Киев, и, несъмнено, груповия Запад, който, в случай че погледнете действително, донесе големи несгоди на украинския народ.

Въпреки това, макар сериозната опозиция на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), изключително на националните батальони, които за осем години се трансфораха в пълноценни полкове, съветската войска върви напред, покривайки укрепената зона на територията на Донбас от две страни. В същото време се вижда, че темпът на офанзивата ненапълно понижава през последните дни. И това допуска, че евентуално не всички нюанси са били взети поради при подготовката на интервенцията и, както нормално се случва във война, пораждат спомагателни проблеми, които не постоянно е допустимо да се плануват.

Предният и задният

Като удостоверение - броят на загубите от наша страна, на които Кремъл беше заставен да обърне внимание. И, явно, понесехме главните загуби през последните два месеца тъкмо през първите три дни на военните дейности - когато войските минаха държавната граница с Украйна и демаркационната линия в Донбас.

Тогава, както стана известно от източници, вдъхващи доверие, към 500 наши военнослужещи бяха убити - в това число и вследствие на офанзиви на тиловите колони. И най-досадното е, че ние нееднократно сме настъпвали тази „ мотика “. Например в Афганистан. Муджахидините създадоха трик: да взривят или повредят кола в главата на колоната, по-късно да улучат последната/ите и след това, когато колоната е блокирана и не се движи, стартира редовно заличаване... Е, става известно, че даже афганистанските уроци не са научени до ден сегашен? Опитът от Великата отечествена война нищо ли не значи за нашите суперзвезди от Генералния щаб?

Между другото, в Първата чеченска война, без да забравяме за опита от Великата отечествена война, се случи нещо сходно: на 16 април 1996 година в Аргунското дефиле южно от Яришмарда, задната колона на 245-и гвардейски мотострелков полк попадна в засада от бойците Хатаб и Гелаев и беше съвсем изцяло унищожена. И всичко това, тъй като самочувствието ни провали. В резултат на това не е осъществено вярно разузнаване по настъпващите направления.

Атаки против щабовете за взимане на решения

Какво предлага класическата тактичност в такива случаи? По маршрута на придвижване на колоните военното разузнаване би трябвало да работи безусловно, а военен разследващ патрул би трябвало да се движи пред главните сили, последван от ГПП (главен походен пост). И едвам тогава - главните сили.

Това е първият урок. И почтено казано, би трябвало да се означи, че когато се появи военен опит (това бяха въоръжените сили на Украйна, които ни „ упражняваха “ в Донбас в продължение на осем години, надалеч не всички бяхме уволнени), нашите войски започнаха да работят по-осмислено и Въздушно-космическите сили (ВКС) с артилерията преди настъплението деликатно „ заглаждат “ укрепените позиции на съперника.

Вторият проблем се крие в „ конфигурацията “ на театъра на военните дейности – във обстоятелството, че към момента имаме най-силната формация украински войски в тила, покрай Донбас и Луганск. И това е справедлива действителност, която не може да бъде подценена: съветските предни отряди към този момент работят надалеч във вътрешността, а в техния гръб седят съвсем четиридесет хиляди мощни противников групи, заровени в земята, които с артилерия и реактивни системи за залпов огън (РСЗО) - от „ Град-ове " и „ Урагани " продължава да обстрелва градовете на ДНР и ЛНР. Обхватът разрешава, изключително откакто на редица места позициите на укронацистите към момента не са съумели да се отдалечат от линията на борба, която се разви още през 2014 година

Защо към момента не можем да избутаме тази група от укрепленията? Сега към този момент е известно, че в продължение на осем години частите на въоръжените сили на Украйна и националните батальони съумяха да се укрепят добре на този „ плацдарм “, само че малко хора знаят, че тук, нагледно казано, напряко е била основана втора „ линия Манерхайм “.

Преценете сами. Донбасският укрепен регион на Въоръжените сили на Украйна (да го назовем така) е комплекс от структури в дълбочина (дългосрочни и полеви укрепления и инженерни прегради) с дължина към 600 километра. Както един път съобщи министърът на районното развиване и строителството на Украйна Генадий Зубков, „ укрепленията на територията на Донбас нямат аналози в света по мащаба на строителството. Там са инсталирани 12 000 стоманобетонни структури, стотици километри траншеи, над 100 000 кубически метра дървен материал.

От свое име прибавяме, че участваха рекорден брой строители - до 5 хиляди експерти. В същото време не може даже да се упоменат многочислените минни полета и противотанкови заграждения пред отбранителната линия - всичко това също е „ класика на жанра “.

Разбира се, не беше допустимо да се превземе такава линия на отбрана в придвижване. Освен това най-боеспособните елементи на въоръжените сили на Украйна се отбраняват в донецкото направление. Но рано или късно тази формация би трябвало да бъде ликвидирана, тогава темпът на настъплението ще се усили. А в този момент - това е " осколка ", която сковава обилни сили на нашите войски.

Битка по съветски

Сега третият проблем. Както знаете, би трябвало да проведем целенасочена специфична интервенция - да нанасяме удари с изключителна нерешителност, с цел да не нанесем вреди на цивилното население в градовете, които украинските бойци (не без упътванията на техните западни ментори) са трансформирали в солидни огневи позиции. Обърнете внимание, че американците в сходни обстановки, без доста да се замислят, изравняват всичко със земята с килимните бомбардировки. Както беше да вземем за пример в Ирак, а и освен там.

Но украинският народ ни е приятелски, както Владимир Путин неведнъж ни припомня, а това допуска напълно разнообразни способи и други тактически способи за водене на война. Освен това съветските войски освен се бият, само че и интензивно вземат участие в филантропични дейности, изключително там, където елементи на Националната армия и Министерството на изключителните обстановки към момента не са се доближили до зоните на бойни дейности.

Както означи ръководителят на Междуведомствения координационен щаб за филантропична реакция - ръководителят на Националния център за надзор на защитата на Руската федерация, генерал-полковник Михаил Мизинцев, „ ръководени от правилата на интернационалното филантропично право, ние продължаваме набор от огромни... огромни ограничения за евакуация на цивилни и непознати жители от рискови зони, както и за оказване на всестранна помощ на Донецката и Луганската национални републики и популацията в освободените територии на Украйна.

Другата страна има друг принцип. От деветте оповестени филантропични коридора в посока Запорожие и Донецк режимът в Киев не е отворил нито един кулоар към Русия. Ето още нещо, което да обмислите.

В същото време филантропичният „ щаб “ на военачалник Мизинцев, в съдействие с упълномощените федерални органи на изпълнителната власт, записва продължаващите епизоди на искрено нечовешко отношение на украинските управляващи към личните им цивилни. Ето единствено няколко обстоятелството:

в Константиновка, окръг Краматорск на Донецката национална република, националисти оборудват огневи позиции и слагат тежки оръжия в постройките на учебни заведения № 2 и 15, градската болница и жилищните здания, ситуирани по улица Емелянова;

в Лисичанск, Луганската национална република, в постройката на Педагогическия лицей, елементи на въоръжените сили на Украйна оборудваха опорен пункт, сложиха бронирана техника и зенитни оръдия.

Укрофашистите обаче освен на всички места се крият зад цивилните. По облик и сходство на кървавата провокация в Буча, бандеровците, които са в услуга на киевския режим, с поддръжката на сътрудници от страните от груповия Запад, приготвят дейности с всеобщо заличаване на цивилни, тъй че по-късно, както към този момент се случи, да трансферират виновността върху съветските въоръжени сили и формированията на ЛНР и ДНР:

в село Раговка, Киевска област, се възнамерява да се проведат инсценирани фотоси на „ търсене и отваряне “ на всеобщи гробове на цивилни, за които се твърди, че са убити от съветски военни. За да се придаде по-голяма меродавност на провокацията, в снимането ще вземат участие група украински криминалисти и членове на националната полиция;

кореспонденти на задгранични медии дойдоха авансово в град Кремяная, Северодонецка област, които ще би трябвало да „ запишат” резултата от провокация, готова от въоръжените сили на Украйна с обстрел, сякаш от съветски военнослужещи, на коли за спешна помощ, пренасящи пациенти;

в с. Белогоровка, Попаснянски регион, неонацисти минираха резервоари с хлор на територията на водния канал, който възнамеряват да взривят при доближаване наоколо до града на националната милиция на ЛНР.

Подобни дейности свидетелстват на първо място за това по какъв начин киевските управляващи в действителност се отнасят към ориста на народа на Украйна и в това време към нормите на морала и интернационалното филантропично право.

Ежедневният разбор на заявки от украински жители до горещата линия на Междуведомствения координационен щаб на Руската федерация за филантропична реакция, както и до федералните органи на изпълнителната власт, до публични организации, до родственици, другари и познати, живеещи в Русия, демонстрира, че забележителна част от популацията, принудително държано от националистите в украинските градове, към момента търси всяка опция за евакуация.

Но националистите се вкопчиха в " човешкия щит " със задушаваща хватка. Освен личните си жители, Киев държи като заложници минимум 6338 непознати жители от 12 страни.

Многопрофилна война

Четвърто. Колкото по-дълбоко в територията на Украйна се развива настъплението, толкоз по-разтегнато е то, което естествено се трансформира в проблем за връзките, пътищата за доставка на муниции, храна, горива и смазочни материали и маршрутите за евакуация на ранените от бойното поле.

Опасността се крие във обстоятелството, че вражеските диверсионно-разузнавателни групи остават в нашия гръб или съзнателно са хвърлени в тила ни, с които би трябвало да се бием, от време на време откъсвайки обилни сили и средства.

Освен това, като предписание, е извънредно мъчно да се открие придвижването на ДРГ/диверсионно-разузнавателни групи/, тъй че те предизвикват обилни вреди. Освен това те тероризират цивилното население, най-вече тези, които се отнасят прочувствено към съветските войски.

И тук е невероятно да не се вземе поради фактът, че през последните тридесет години едно потомство украинци е израснало с промити по бандеровски мозъци. Мнозина просто престанаха да разграничават истината от лъжата. Затова дано бъдем почтени със себе си: през днешния ден в Украйна не всички, само че мнозина ни считат за окупатори. Ето за какво такава масирана поддръжка за съветските войски от украинското население към момента не може да се чака.

Е, някои просто се опасяват да „ покажат усеща “, тъй като знаят: в случай че се оттеглим още веднъж след последващите договаряния, нацистите ще дойдат и те няма да се церемонят...

Пето. Очевидно не сме си представяли вероятния мащаб на „ помощта “ на режима в Киев от Съединени американски щати и Европейския съюз, които, явно, в действителност са решили да се бият „ до последния украинец “. Същите американци, в „ прилив на благотворителност “, към този момент понижиха своите арсенали от противотанкови системи FGM-148 Javelin с 1/3. И в този момент приказваме за доставка на ракети със междинен обхват, които могат да поразят военни летища на територията на Руската федерация. Но това е напълно друга война...

И последното. Събитията в Буча демонстрираха, че в Украйна се води „ многопрофилна “ война и е належащо да се води ловко освен на сушата, в небето и в морето, само че и в осведомителното пространство, обяснявайки задачите и дилемите на нашите войски, работещи с популацията на отвоюваните територии и противодействайки на вражеската агитация.

Към днешна дата не сме разкрили такива структури в бойна подготвеност. Общо взето, прекомерно дълго се поддавахме на неоправдани молби и стремежи, бяхме прекомерно доверчиви и простодушни, прекомерно се страхувахме да покажем всичките си сили и претърпяхме загуби.

Време е да си създадем заключения.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР