Специалната емоция, спомените и носталгията - това връща Григор Димитров

...
Специалната емоция, спомените и носталгията - това връща Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров от Хасково: Чудесно е, все едно не съм напускал

Специалната страст, спомените и носталгията - това връща Григор Димитров в родния му град Хасково. Българският тенисист дойде у нас след мини шампионата в Белград, проведен с благотворителна цел от Новак Джокович.

 Григор Димитров зарадва дечица в Хасково (видео)

Въпреки че сега си почива измежду най-близките си, Гришо не пропусна и да организира подготовка на кортовете. А компания в родния град му прави треньорът му Кристиан Гро.

" Чудесно е. Все едно не съм напускал. Хубаво е да съм у дома още веднъж. Винаги е било по-специално. Не си припомням за последно по кое време бях стъпил на този корт. Толкова доста мемоари имам... Като дребен не знам какъв брой мачове съм изиграл на този корт. Имало е и хубави победи, и доста неприятни загуби. Това е тенисът. Винаги изпитвам специфична носталгия, когато се прибера. Колкото и да бях изтощен през днешния ден, просто желаех да изляза и да упражнявам ", съобщи Димитров.

Той не съумя да се класира за финала на демонстрационния шампионат в Белград, а в края на седмицата ще се изявява на кортовете в Задар. За в този момент единствено тази част от програмата му е ясна, откакто редица шампионати бяха анулирани поради пандемията от ковид.

 Григор - Лайович @@@

" Знам единствено, че тази седмица в края ще играем в Хърватия, ще създадем още няколко подготвителни мачове. Мисля, че е доста добре за всеки от нас да излезе на корта. Беше доста необичайно, когато се видяхме за първи път от доста време насам. Колкото не си липсваме по време на сезона, толкоз си липсвахме този миг. Прекарахме много хубави моменти отвън корта, проверихме всеки на какво равнище е, през какво е минал в последните седмици, по какъв начин се е подготвил, какво е правил, какъв брой е упражнявал. Нещата лека-полека стартират да влизат в границите на естественото и чакаме идващите шампионати по кое време ще са ", съобщи той и добави:

" Дори да не играя дълго време, когато вляза в корта, ми е особено. Не мога да се скрия, когато съм на корта. Винаги ми е харесвало това възприятие. Харесвам, когато намирам нови провокации, а това беше ново за всеки един от нас - толкоз месеци да не играем един против различен. Мисля, че първите дни беше необичайно и за нас ".

В международните медии се появиха редица рецензии за шампионата на Джокович, защото на трибуните не се спазваше обществена отдалеченост. Такава липсваше и в дискотеката, където Григор се причисли съм сътрудниците си след края на конкуренцията.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Sportal Open Tennis (@sportalopentennis) на Юни 16, 2020 в 2:17 PDT

" Говорих с Новак и той сподели, че държавното управление им е разрешило да вършат каквото желаят. В самото начало, каквото и да ни споделяха, спазвахме всички ограничения. После, когато пристигнахме на кортовете, имаше аудитория от самото начало. За нас това е доста значимо нещо. Ние сме като всички останали, просто играем добре тенис. Феновете ни оказват помощ толкоз доста, даже когато не се състезаваме за точки. Самата атмосфера беше доста добра. Всеки един от нас се наслаждения оптимално. Последните 4 месеца бяха много неприятни за нас. Направихме нещата по най-хубавия метод и гледахме да съблюдаваме ограниченията ", съобщи той.

През последните месеци Димитров беше в Калифорния дружно с треньора си Кристиан Гро. Той разкри по какъв начин му се е отразила пандемията от ковид и какво е научил.

" Много неща научих. Едното е, че е ОК, даже, в случай че не върша нищо денем. Свикнал съм да отида на фитнес, да търча, да играя, да върша нещо. Имаше дни, в които се събуждах и си споделях, че няма смисъл да върша нищо. Използвах това време, за себе си - да погледам телевизия, да почета, да приказвам с другари. Разбрах, че е ОК да нямам физически ден. През цялото това време не спирах да упражнявам. За нас това е доста значимо. Загубиш ли месец от физическа форма, доста мъчно се наваксва. Това беше предизвикателство - да намерим корт, фитнес. Беше мъчно в самото начало да намерим смисъл в тези неща ", сподели той.

Григор ще остане още ден в Хасково. А къде ще заведе Кристиан Гро?

 Григор Димитров тренира в Хасково (видео)

" Искаме да сме малко по-свободни. Последната седмица беше доста заета, даже да имахме мачове единствено събота и неделя. Имаше конференции, диалози. Все отново това ни беше първата седмица с хора. Толкова хора не бяхме виждали от 3-4 месеца и започваме да навлизаме в темп ", пошегува се Григор.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР