Специална селекция от детски филми е подготвена в рамките на

...
Специална селекция от детски филми е подготвена в рамките на
Коментари Харесай

Премиерни заглавия за най-младата публика

Специална селекция от детски филми е готова в границите на " Киномания ". Организаторите от НДК оферират за най-малките фенове на седмото изкуство игралните филми " Момчето и пеликанът ", " Рока трансформира света ", " Чекър Тоби и тайната на нашата планета " и занимателната анимация " Петсън и Финдъс 2 - Най-хубавата Коледа ". Игралните филми са подобаващи за по-големите деца на възраст сред 9 и 13 години, защото са със надписи.

Смелите, занимателни и тотално неподражаеми също като Рока девойки и момчета не трябва да пропущат да се срещнат с нея във кино лентата " Рока трансформира света ". Докато татко й я следи от Космоса, тъй като е астронавт, Рока живее сама със своята катеричка и за първи път й се постанова да посещава обикновено учебно заведение. А там волната й персона мигновено изпъква. Тя храбро се опълчва на насилниците в класа, тъй като над всичко Рока постоянно се застъпва за справедливостта. Затова и се сприятелява с бездомния Каспар и се пробва да му помогне. И непрекъснато се стреми да завоюва благосклонностите на баба си. С несекващ оптимизъм Рока потвърждава, дружно с новите си другари, че даже и едно дете има сили да избави света.

Вълнуващо премеждие чака всички авантюристи с " Чекър Тоби и тайната на нашата планета ". Чекър Тоби ще отплава с пиратски транспортен съд, на който ще откри обръщение в бутилка. Така ще стартира незабравимо странствуване към Австралия, където Тоби ще се озове на ръба на настоящ вулкан. Да се гмурнем и да опознаем дружно с него подводния свят на Тихия океан край Тасмания.

Остава към месец до Коледа и екипът на НДК е подготвил същинско коледно развлечение за децата с радостната анимация " Петсън и Финдъс 2 - Най-хубавата Коледа ". Изобретателният собственик Петсън е заречен на обичания си котарак Финдъс най-хубавото Коледно тържество. Но с такава пакостлива котка вкъщи нещата постоянно могат да се объркат. Особено когато самият Финдъс се втурне да оказва помощ... Филмът е дублиран на български език.

Друг от акцентите в детската стратегия на " Киномания " е " Момчето и пеликанът ", който показва взаимното битие на разнообразни култури и нежния баланс сред индивида и природата. Филмът демонстрира по какъв начин екологичната интензивност на младежите има силата да промени мисленето на възрастните. Историята споделя по какъв начин когато животните порастват, бракониерите се завръщат.

За втора поредна година НДК в партньорство с NIM animation ще организира особено събитие - " Детска киномания ", на което най-талантливите малчугани ще бъдат отличени с детски оскари. За да се борят за премията те би трябвало да показват къси игрални и анимирани филми, измислени, снимани, изиграни и режисирани от тях самите. Организаторите насочат и друго предизвикателство към децата, добавяйки категорията " Гледай ", въодушевена от слогана на тазгодишната " Киномания ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР