Специална прожекция на „Поетът и дяволът“ от 1983 г. ще

...
Специална прожекция на „Поетът и дяволът“ от 1983 г. ще
Коментари Харесай

Специална прожекция на „Поетът и дяволът“ от 1983 г. ще се проведе за 60-годишнината на Владо Пенев.

Специална прожекция на „ Поетът и дяволът “ от 1983 година ще се организира за 60-годишнината на Владо Пенев. Актьорът, изиграл във кино лентата ролята на поета Христо Смирненски ще бъде специфичен посетител на събитието, което ще се състои на 30 октомври, в 18:30 часа в кино „ Одеон “ и е в границите на So Independent.
Лентата напомня историята на поета Христо Смирненски. Година преди гибелта му, към този момент съществено болен от туберкулоза, той получава от почитан „ познавач на поезията “ предложение да постъпи на дипломатическа работа в чужбина. Скритата цел на това предложение е поетът да бъде откъснат от пролетарската среда и по този метод да бъде заглъхнал неговият глас. Прозрял истината, той отхвърля и няколко месеца по-късно умира на едвам 27 – годишна възраст.

Кариерата на Владо Пенев стартира в Младежки спектакъл „ Никола Бинев “, по-късно е в трупата на Народния спектакъл, а от 2003 година е в състава на Малък градски спектакъл „ Зад канала “. Носител е на многочислени награди, измежду които „ Златна маска “, „ Икар “, няколко пъти е печелил Аскеер за разнообразни функции. Още от края на 80-те години се занимава с дублаж на реклами, филми и сериали, като през 2013 година му е връчена премията „ Дубларт “ за повсеместен принос.
За актьорския и житейския си път ще опише самият Владо Пенев на 30 октомври, в 18:30 часа в кино „ Одеон “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР