Специална програма в Китай помага на хора с психически проблеми

...
Специална програма в Китай помага на хора с психически проблеми
Коментари Харесай

Психарите стават пекари в Китай

Специална стратегия в Китай оказва помощ на хора с душевен проблеми да се оправят с компликациите посредством тяхното обичано занимание – пекарството.

Аромат на канела и изкусително благовоние на прясно изпечен самун – в такава атмосферата психичноболни в Пекин се борят със своето здравословно положение.

Клиника в китайската столица е създала новаторска стратегия, наречена " Лудата пекарна ". В нея пациентите имат опцията да подготвят разнообразни вкусотии няколко пъти в седмицата, споделя Bulgaria ON AIR.

Самите те споделят, че се любуват на времето, прекарано в пекарната. Пациентите развиват освен кулинарните си умения, само че и способността си да споделят, защото вземат участие персонално в продажбата на приготвеното от тях.

" Мисля, че е доста хубаво и ми харесва да приказвам с хората, до момента в който продавам самун. Това също по този начин ме предизвиква да упражнявам британския си, както и да подредя мислите си ", показа един от пациентите.

В плана вземат участие 9 души с душевен проблеми, които шеговито назовават себе си " лудите пекари ". Идеята за програмата идва преди 14 години. В началото - на нововъведението се гледа скептично.

Въпреки това през годините " Лудата пекарна " съумява да потвърди, че има позитивен резултат върху болните. Така със сладки лакомства и положителна сила болните имат късмет още веднъж да бъдат част от обществото.

Източник: Bulgaria ON AIR.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР