Специална постоянна парламентарна подкомисия ще следи дейността на КЕВР. Това

...
Специална постоянна парламентарна подкомисия ще следи дейността на КЕВР. Това
Коментари Харесай

Парламентарна подкомисия ще наблюдава КЕВР

Специална непрекъсната парламентарна подкомисия ще следи активността на КЕВР. Това стана ясно при окончателното гласоподаване на текстове от плана за Правилник за организацията и активността на Народното събрание. окончателният брой на непрекъснатите парламентарни комисии става 22 откакто бе решено още една от тях да се раздели на две обособени - на комисия по образованието и науката, и комисия по въпросите на децата младежта и спорта, макар че първичният план предвиждаше те да се слеят. Припомняме, че в предходния парламент непрекъснатите комисии бяха 23. 

В същото време се основават 8 подкомисии. Подкомисията за КЕВР ще бъде към енергийната комисия дружно с подкомисия за зелени политики и климат. 

Към бюджетната комисия ще има подкомисия за надзор на обществените средства, а към комисията по въпросите на Европейски Съюз - подкомисия за надзор върху ръководството на средствата от европейските фондове. 

Към комисията по икономическа политика се основава подкомисия по туризъм и подкомисия за наблюдаване на активността в региона на отбраната на потребителите и ограничението на монополите. 

Към правната комисия ще има две подкомисии - за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос, и за наблюдаване и разбор на законодателството.

Ето и листата на непрекъснатите комисии в 46-ия парламент:
Комисия по бюджет и финансиКомисия по конституционни и правни въпросиКомисия по икономическа политика, нововъведения и туризъмКомисия по енергетика и климатКомисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправлениеКомисия по външна политикаКомисия по въпросите на ЕСКомисия по отбранаКомисия по вътрешна сигурност и публичен редКомисия за надзор на службите за сигурност и използването на специфични разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщенияКомисия по земеделието, храните и горитеКомисия по труда, обществената и демографската политикаКомисия по образованието и наукатаКомисия по въпросите на децата, младежта и спортаКомисия по здравеопазванетоКомисия по околната среда и водитеКомисия по превоз и съобщенияКомисия по цифровизация, електронно ръководство и осведомителни технологииКомисия по културата и медиитеКомисия за директното присъединяване на жителите и за взаимоотношението с гражданското обществоКомисия по вероизповеданията, правата на индивида и жалбите на гражданитеКомисия по политиките за българите отвън страната
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР