Специална поредица от винени дегустации ще съпътства най-атрактивните събития в

...
Специална поредица от винени дегустации ще съпътства най-атрактивните събития в
Коментари Харесай

Специални винени дегустации съпътстват Аполония тази година

Специална поредност от винени дегустации ще съпътства най-атрактивните събития в границите на 35-то издание на „ Празници на изкуствата Аполония “. То ще се организира в Созопол от 29 август до 7 септември.

За трета поредна година артафеста е подсилен от най-старата маза в Южна България „ Вила Ямбол “. Те са организирали специфична поредност от винени дегустации на най- награждаваната си серия Kabile, кръстена на античния тракийски град Кабиле.

„ Виното, както и изкуството са един мост сред античното и съвремието “, споделят от производителя. Любопитна детайлност е, че на етикета на бутилката е изобразена тракийската богиня Кибела, настойничка на естествените сили по тези земи. Смята се, че в античността точно печати с нейния лик са поставяни на тракийските виновност, с цел да се подсигурява качеството им. Не е инцидентно, че откогато е на пазара, марката Kabile е най-награждаваната на международни състезания.





Само от началото на тази година виновността Kabile са спечелили общо 20 оценки на открито. Седем от тях са от влиятелния Vinalies Internationales 2019 във Франция. На пътуващия интернационален конкурс Mondial de Bruxelles премиите са четири. На Los Angeles International Wine Awards „ Вила Ямбол “ завоюва общо осем наградата за марката Kabile, от които три златни.

От International Wine Challenge 2019 серията има едно бронзово отличие.

През 2017 година тяхното Kabile Мавруд и Кaберне Совиньон сграбчи три златни медала от три интернационалните състезанието, което е неповторим триумф за български артикул. С винена дегустация ще стартира откриването на Аполония на 29 август и спектакъла на балет Арабеск. Специален акцент в програмата е първият майсторски клас на българската оперна певица Александрина Пендачанска. Събитието ще се организира от 25 до 30 август във ваканционно населено място "Санта Марина ".



Майсторският клас ще приключи с концерт на оперната прима на 30 август в Созопол, на който гостите ще могат да опитат серията Kabile.

Отново с чаша вино в ръка ще можем да се насладим на осъществяването на танго цикъла „ Четирите годишни времена на Буенос Айрес “ от Астор Пиацола на 31 август. Именно Пиацола е създател на известното танго от кино лентата „ Усещане за жена “ с емблематичното осъществяване на Ал Пачино.

Вино ще се пробва и преди постановките на „ Празникът “ на Явор Гърдев на 1 август и „ Любовникът “ с присъединяване на Деян Донков на 5 септември. Специална игра с награди за публиката са приготвили от „ Вила Ямбол “ и техните Kabile за премиерата на втория албум на маестро Живко Петров на 30 август. На 5 септември концертът на Биг бенда на БНР също ще бъде подсилен от серията виновност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР