Специална платформа подпомага за съвети работещите в Германия българи и

...
Специална платформа подпомага за съвети работещите в Германия българи и
Коментари Харесай

Социална платформа улеснява българските работници в Германия в ориентирането им на трудовия пазар

Специална платформа подкрепя за препоръки работещите в Германия българи и ги осведоми за правата им на локалния трудов пазар. В предаването " Нещо повече "   Иван Иванов , който е съветник в Асоциацията за въпросите на служащите мигранти в Германия, изясни каква е изгодата за сънародниците ни: 

Работниците, които идват от България и Румъния, имат много въпроси и проблеми. Това може да се дължи на обстоятелството, че България и Румъния по-късно са се включили към Европейския съюз. Работниците от България и Румъния по-късно са получили и равни права на достъп до работния пазар в Германия, затова, не са имали толкоз време да научат регламентите и да се напаснат към разпоредбите в Германия. 

Подпомагаме всевъзможен тип служащи от Централна и Източна Европа, даже такива, които са уседнали тук отдавна, само че въпреки всичко срещат компликации с регламентите в Германия. Имаме специфични планове, ориентирани към характерни групи - четири-пет пъти в годината вършим специфични акции за сезонни служащи. Обикаляме полята в района, където се намира нашето бюро, раздаваме материали, осведомяваме служащите какви са техните права.

Най-често българските служащи в Германия се сблъскват с казуса със заплащането, т.е. в Германия също има доста компании - работодатели " черни овце ", които въобще не съблюдават законите, посочи още Иван Иванов.

Още елементи по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР