Специализираното звено „Антикорупция“ привлече като обвиняем бившия председател на Агенция

...
Специализираното звено „Антикорупция“ привлече като обвиняем бившия председател на Агенция
Коментари Харесай

Обвиниха Лазар Лазаров заради безстопанственост за 41 млн. лв.

Специализираното звено „ Антикорупция “ притегли като обвинен някогашния ръководител на Агенция „ Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров поради занемареност в изключително огромни размери, която е ощетила ведомството с 41 630 050 лева, оповестиха от прокуратурата.

Става дума за нередности при построяването на лот 1 „ Оризово Димитровград “ от автомагистрала „ Марица “. Става дума за 31 км, които е трябвало да бъдат на стойност към 133 млн. лева

През 2011 година бил подписан контракт за градежа на пътя с италианската „ Чи ЕМ ЧИ ДИ Равена “, като заложеният период бил есента на 2013 година, само че не бил спазен. Обяснението – тежки атмосферни условия, довели до преовлажняване на почвите. Имало потребност и от „ стабилизация” на 1760-метрова права.

АПИ провела социална поръчка за спомагателни строителни работи и през юни 2015 година бил подписан контракт с „ Пътища Пловдив” (в която благосъстоятелност до март миналата година публично е имал функционерът от Българска социалистическа партия Георги Гергов – б.р.) за още 51 млн. лева

Според обвиняването Лазаров не е ревизирал дали предоставената работа по стабилизиране на терена не е в отговорностите на към този момент ангажираните с плана „ Равена”. Не е поискана и аргументация за действителната нужда от другите типове строително-монтажни работи, както и аргументация на цената.

Разследването е открило, че „ Пътища Пловдив” са получили над 30 млн. за работа, която различен е трябвало да прави, доставяли са неподвижен материал за над 6 млн. лева, въпреки да са можели да употребяват подобен от мястото на градежа, а също по този начин и са изграждали дренажни матраци за над 4 млн. лева, които са били ненужни.

Лазар Лазаров е с мярка за неотклонение „ Подписка “. Разследването продължава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР