Специализираното звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура, което е на

...
Специализираното звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура, което е на
Коментари Харесай

Антикорупционното звено на Цацаров разкри злоупотреба с електромер на прокурор


Специализираното звено " Антикорупция " към Софийската градска прокуратура, което е на директно послушание на основния прокурор Сотир Цацаров е постигнало нов триумф в противодействието на закононарушенията, осъществявани от магистрати.

Това стана ясно от известие на пресцентъра на държавното обвиняване за това, че Цацаров е внесъл в прокурорско-следователската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) предложение за отстраняването на Константин Сулев от Софийската районна прокуратура.

Повод за настояването на основния прокурор са повдигнати две обвинявания на подчинения му – за манипулиране на домашния му електромер и за това, че " свождал млада жена към съвокупления с трима души ".

" Назначената от СЗ " Антикорупция " техническа експертиза е открила разлика от 81 % сред действително употребяваната електрическа сила и регистрираната (измерената) ел. сила от манипулирания измервателен апарат ", прибавят от прокуратурата.

Разследващите обаче не дават повече детайлности за другото обвиняване, повдигнато на Константин Сулев.

Главният прокурор упорства сътрудниците му в прокурорско-следователската гилдия на Висш съдебен съвет да отстранят обвинителя от служба, до момента в който воденото против него досъдебно произвеждане завърши с внасяне на обвинителен акт в съда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР