Специализираното издание Science Alert назова основните начини за понижаване на

...
Специализираното издание Science Alert назова основните начини за понижаване на
Коментари Харесай

Лекари назоваха начините за избягване на преждевременната смърт

Специализираното издание Science Alert назова главните способи за намаление на кръвното налягане, чието повишение води до инфаркт или инсулт и е главната причина за гибелта на над 1000 души дневно единствено в Съединени американски щати. Според медиците, 46% от възрастните хора би трябвало да възстановяват кръвното си налягане до границите 130 на 80.   При това е значимо да се заобикаля стресът, да се спортува и да се води здравословен метод на живот.

Експертите от клиниката Майо предлагат всеки ден да се отделят минимум 15-20 минути за краткотрайна отмора в отпуснато положение.

Дълбокото дишане и неподвижното състояние на тялото, в частност при седене на стол, би трябвало да оказват помощ за освобождението на напрежението.

Тези зеленчуци понижават риска от инсулт .

По думите на специалистите, положителните връзки с околните и позитивното мислене също оказват помощ за намаляването на риска от проблеми със сърцето.

Също е открито, че интензивните аеробни извършения, чието постоянно упражняване би трябвало да стартира на междинна възраст, оказват помощ за избягването на предизвикваните от заседналия метод на живот съществени проблем със сърдечносъдовата система. Гимнастиката би трябвало да се прави 4-5 пъти в седмицата. Освен това, предлага се да се понижи използването на алкохол до умерени дози, въпреки и изгодата от тях към момента да се разисква от учените.

Специалистите предлагат още хората да управляват тежестта си и да използват храни, богати на фибри. Намаляването на тежестта ще усили притока на кръв в мозъка, ще понижи натоварването върху кръвоносните съдове. Освен това, потребни са храните с ниско наличие на сол и високо наличие на калий.

Гладуването през ден топи килограми.

Медиците прецизират, че за нормализирането на функционалностите на сърдечносъдовата система човек би трябвало да се откаже и от цигарите. Съдържащи се в тютюна субстанции провокират бързо повишаване на кръвното налягане, провокирано от свиването на кръвоносните съдове и увреждането на пласта от кафези, които покриват тяхната сърцевина.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР