Специализирано звено Антикорупция“ обвини бившия председател на Управителния съвет на

...
Специализирано звено Антикорупция“ обвини бившия председател на Управителния съвет на
Коментари Харесай

Лазар Лазаров с обвинение за безстопанственост

Специализирано звено „ Антикорупция “ упрекна някогашния ръководител на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Лазар Лазаров в занемареност, от която са настъпили вреди за над 41,6 милиона лв., написа Народоосвободителна въстаническа армия.

" Престъплението е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай ", акцентират от прокуратурата. Разследването е обвързвано с построяването на Лот 1 на автомагистрала „ Марица ”. Договорът за построяването на 31-километровата права от Оризово до Димитровград е подписан през август 2011 година межди АПИ и италианската компания Кооперативно сдружение „ Чи ЕМ ЧИ ДИ Равена “.

Отсечката е трябвало да бъде приключена до октомври 2013 година, само че това не се е случило. Причина за това е, че съгласно изпълнителя „ ЧИ Ем ЧИ ДИ Равена “ през зимата на 2013 година и пролетта на 2014 година е имало доста дъжд, сняг и така нататък „ форсмажорни условия “, които са довели до преовлажняване на почвите, заради което е нужна „ стабилизация “ на тези почви, преди да се построи същинското съоръжение-пътя. Става дума се за права с дължина 1760 метра, не за целия сектор.

От АПИ афишират социална поръчка, която през юни 2015 година е извоювана от „ Пътища Пловдив “ АД. Според прокуратурата от август 2014 година до юни 20165 година, Лазар Лазаров „ съзнателно не положил задоволително грижи за ръководенето и ръководството на имуществото на АПИ ”.

Лазаров не упълномощил да се извърши инспекция дали плануваните строително-монтажни работи не са били към този момент включени в предмета на контракта от 2011г., подписан сред АПИ и „ Чи ем Чи ди Равена “ - Италия. Освен това не изискал от профилирана дирекция в АПИ аргументация на действителната нужда от другите типове строително монтажни работи, предмет на публичната поръчка и планове по какъв начин е образувана прогнозната й стойност от 42 987 400 лв. без Данък добавена стойност на публичната поръчка.

От АПИ на „ Пътища Пловдив “ АД е заплатена сумата 30 518 900,40 лв. за строителството на подобект 1, макар че е следвало тези действия да се извършат от „ ЧИ ем Чи ди Равена “-Италия по контракт от 01.08.2011 г, обясниха от прокуратурата.

Лазар Лазаров е с мярка за неотклонение „ Подписка “.Разследването продължава.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР