Специализирано полицейско занятие се проведе днес на един от най-натоварените

...
Специализирано полицейско занятие се проведе днес на един от най-натоварените
Коментари Харесай

Полицаи изградиха КПП на затворения булевард в Пловдив за минути СНИМКИ

Специализирано полицейско занимание се организира през днешния ден на един от най-натоварените булеварди в Пловдив. Целта бе подготвително занимание на чиновници на Министерство на вътрешните работи, а тематиката е създаване на контролно пропускателен пункт на пътен сектор от три платна. Принудително бяха спирани коли, като им бе осъществявана и щателна инспекция.

На място участваха комисар Костадин Костов, шеф отдел " Охранителна полиция “ при ОДМВР – Пловдив, Ст. комисар Васил Костадинов- шеф на ОДМВР-Пловдив, новият заместник-директор на ОДМВР Радослав Начев както и десетки полицейски чиновници, които следиха практиката, осъществена на бул. „ Санкт Петербург ” в границите на един час от 10:00 до 11:00 през днешния ден, видя

„ Днес според заповед на шефа на Областната дирекция бе извършено подготвително занимание на бул. „ Санкт Петербург ”  от южното платно в посока ул. „ Лев Толстой ” към бул. „ Освобождение ”. Темата беше създаване на контролно пропусквателен пункт на пътен сектор от три платна, което прилича изискванията на автомагистрала. Единствената разлика е, че са разнообразни скоростните режими.

На автомагистралата разрешената скорост е 140 км/ч, а тук допустимата скорост е 50 км/ч. Въпросът беше всички присъстващи чиновници да следят на процедура и по какъв начин се построява едно контролно-пропусквателен пункт по метода, по който автомобилният трафик би трябвало да бъде вкаран в една лента и да има опция за отблъскване на колите, които са подадени от дежурен или по преценка на чиновниците на КПП-то, надлежно да се отбива и да се прави една щателна инспекция ”, разяснява комисар Костадин Костов.

Той добави, че мигрантският напън сега е доста огромен, като съвсем всяка седмица се стопират и откриват мигранти в разнообразни транспортни средства. Има ситуирани денонощни екипи на Автомагистрала „ Тракия ”, от които два са на пътна полиция, един на жандармерия и един на СКС- Пловдив.

Последната такава подготвителна активност, осъществена на автомагистралата, е било преди една седмица. В него са се присъединили и наблюдаващи от Главна дирекция „ Национална полиция ”.

Най-важното при построяването на такива КПП-та е сигурността на чиновниците, които реализират активността, както изпълняващите служебните си отговорности да не станат жертви на пътнотранспортни катастрофи. 



„ По мотив коледните и новогодишните празници Областната дирекция е основала нужната организация по повод публичния ред към магазини, молове, площади и други Ще има засилено полицейско наличие. Целта е жителите да се усещат спокойни, само че въпреки всичко молим към тях да съблюдават законовите правила и разпореждания, с цел да може всички да изкараме умерено и радостно тези светли християнски празници ”, приключи Костов.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР