Специализираният съд замени с по-лека мярка задържането под стража на

...
Специализираният съд замени с по-лека мярка задържането под стража на
Коментари Харесай

Съдът пусна Маринера Арабаджиева под домашен арест. Престоят в килия бил опасен за живота й

Специализираният съд размени с по-лека мярка задържането под стража на Маринела Арабаджиева и я пусна под домакински арест поради влошено здраве. Тя бе върната от Испания в края на май дружно със брачна половинка й Ветко Арабаджиев по искане на българската прокуратура. Двамата, както и дребният им наследник Вълчо са упрекнати за присъединяване в незаконна група.

Няколко дни след изгонването й, тя бе преместена от килия в болничното заведение към пандиза поради проблеми с кръвното налягане. В последна сметка съдът реши да почете исковете на юристите й Арабаджиева да бъде пусната под домакински адрес, с цел да се лекува.

При изтичтането на претекстовете за смяната на мярката, правосъдният състав означи, че имало дни, в които тя била ту с кръвно 70 на 40, ту със 190 на 100. По тази причина се случвало да колабира или пък да ù прилошава. Бяха представени и отзиви на лекари от затворническата болница, съгласно които престоят й в ареста е рисков за живота й. 

По делото при закрити врата беше изслушана и съдебно-медицинска експертиза на трима лекари. Съдът уточни в определението си, че обоснованото съмнение, че тя е направила закононарушението, за което е упрекната, не е разколебано и може да повлияе на очевидци, излизайки от ареста. В същото време обаче проблемите й със здравето били извънредно съществени, заради което наложи домакински арест, който тя би трябвало да извършва на домашния си адрес по регистрация в гр. Пловдив.

На делото, участваха децата на Маринела Арабаджиева и други нейни близки. Определението може да бъде обжалвано пред апелативния спецсъд.

Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов разгласи че ще стачкува определението. На излизане от съда Арабаджиеви се засякоха с Баневи, които в този миг се запознаваха с документи по делото. Двете семейства се поздравиха с помахване от разстояние.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР